ASKİ, Sarıçam´da alt yapı çalışmasında

ASKİ, Sarıçam´da alt yapı çalışmasında

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıçam İlçesi´nde çalışmalarını sürdürüyor

Sarıçam Çınarlı mevkiinde muhtelif sokaklarda gerçekleştirilen kanalizasyon hattı projesine Aralık ayında başlayan ASKİ ekipleri, 300 mm çapında beton boru ile yaklaşık 5 kilometrelik projenin 3,5 kilometresini döşedi. Çalışmaları sürdüren ekipler, Mart ayının başına kadar kalan hattın tamamlanmasını planlıyorlar.

ASKİ ekipleri 25 konutun abone bağlantısını da yapıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 80´e yakın abone, fosseptik çukurlarından kurtulacak ve bahse konu bölge, kanalizasyon hattı bağlantılarıyla modernize edilecektir.

Söz konusu bölge, yeni yerleşim yeri olduğu için bu projenin ileriye dönük  bir katkısı da; kanalizasyon hattının döşenmesi sırasında hat boyunca yer alan imarlı yolların güzergahlarının belirlenmesi oluyor. Bu sayede mahallede yol açılmasına katkı sağlanıyor. 

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; ? Özellikle Sarıçam ilçemizin alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için proje üretmeyi ve yatırım yapmayı sürdüreceğiz.? dedi.(CO)

 

 

   

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ