Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi
EĞİTİM 3.08.2023 11:23:00 1427 0

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

Güvenli bisiklet sürüş eğitimi verildi

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) deprem bölgesindeki çocuklar için etkinliklerini sürdürüyor. TEGV’in, Umuda Pedal Derneği ve İlk Adım Cycling Academy iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’ 29-30 Temmuz tarihinde Hatay Antakya İSO Konteyner Kent’te uygulandı.

Hatay Antakya İSO Konteyner Kent’teki çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla başlatılan ‘Bisiklet Temel Eğitim Programına’ 20’yi aşkın gönüllü destek verdi. Hatay Valiliği’nin de destekleriyle gerçekleştirilen kampanyayla 8-14 yaş aralığındaki 225 çocuğa bisiklet hediye edilerek güvenli bisiklet kullanma eğitimi verildi.

“Çocukların yüzündeki gülümsemeye şahit olmak çok anlamıydı”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “TEGV olarak afetin ilk gününden itibaren hızlı aksiyon alarak bölgedeki çalışmalarımızı başlattık, bu çalışmalarla çocuklarımızın iyilik halini sağlamak ve eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması için çaba gösteriyoruz. Depremden etkilenen tüm şehirlerdeki konteyner kentlerde, kurulumunu tamamladığımız ve sürdürdüğümüz Konteyner Kent TEGV Öğrenim Birimlerimiz ve depremin ilk gününden bu yana çocuklarla buluşan Ateşböceklerimizle bölgedeyiz. Çocukların nitelikli eğitimle buluşması ve gelişimlerini desteklemek için çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Hatay Antakya’da Umuda Pedal ve İlk Adım Cycling Academy iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte de çocukların yüzündeki gülümsemeye bir kez daha şahit olmak bizler için çok anlamıydı” dedi.

“Bisikletlerin çocuklara yaşattığı heyecan ve mutluluk tarifsizdi”

İlk Adım Cycling Academy Kurucuları Barış Uludağ ve Nil Yangınoğlu Uludağ “Hatay İSO Konteyner Kent’te TEGV ve Umuda Pedal Derneği ile birlikte çocuklarla buluştuk, 3 saat süren güvenli bisiklet sürüş eğitimimizin ardından çocuklarımız eğitim sertifikalarını aldılar. Bisikletlerin çocuklara yaşattığı heyecan ve mutluluk ise tarifsizdi. Bu kampanyaya destek olmak ve çocuklara bisiklet ulaştırmak, bisiklet sporunu ve kültürünü çocuklara en keyifli ve doğru şekilde aşılamak adına katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“Çocuklarımızı güvenli sürüş eğitimiyle bilinçlendirmeyi ve mutlu etmeyi amaçladık”

Umuda Pedal Derneği Başkanı Dr. Erkan Koyuncu “Bu depremi hiç yaşanmamış hale getiremeyiz ancak bu acı olay sonrasında çocuklarımızın gelişimleri için sosyal yaşamlarına ve sağlıklı rutinlere dönmelerine yardımcı olabiliriz. Nitekim ekibimizle bunun için buradaydık. Bisiklet, çağdaş dünyada hem spor hem de ulaşım için kullanılan tek araç aynı zamanda çocuklar için de güzel anıların ve neşenin kaynağı. TEGV ve İlk Adım Cycling Academy iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz, pedalların umuda çevrildiği bu anlamlı etkinlikte çocuklarımızı güvenli sürüş eğitimiyle bilinçlendirmeyi ve mutlu etmeyi amaçladık. Umuda Pedal Derneği olarak bizler fayda üretme hedefimizle daha fazla çocuğumuza ulaşmak için projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Eğitim gönüllüsü bisikletçilerin yer aldığı Umuda Pedal ekibi daha önce de TEGV’li çocuklar için pek çok etkinlik düzenlemiş, bağış toplamıştı. Ekip, TEGV ile birlikte gerçekleştirilen bağış kampanyalarıyla Türkiye’nin birçok noktasındaki TEGV Öğrenim Birimleri’nde “Tasarım ve Beceri Atölyesi” kurulmasını sağlamıştı.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 24 ilde 7 Eğitim Parkı, 31 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı