AKŞENER´DEN AA´NIN ERKEN SEÇİM SONUCU SORUSU

AKŞENER´DEN AA´NIN ERKEN SEÇİM SONUCU SORUSU

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a seslenerek; ´damadının´ Anadolu Ajansı´na (AA) AK Parti´nin oy oranını seçim gecesi saat 21.30´da ?yüzde 52´ olarak ilan etmesini isteyip istemediğini sordu

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a "Damadınız AA´ya seçim akşamı ´21.30 itibariyle bizi yüzde 52 olarak ilan edeceksin´ dedi mi, demedi mi?" diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Twitter hesabından seçim gecesine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu.

Akşener mesajında, "Sayın @RT_Erdogan, damadınız Anadolu Ajansı´na ´24 Haziran seçim akşamı 21.30 itibariyle bizi yüzde 52 olarak ilan edeceksin´ dedi mi, demedi mi? Bu gözümüz gibi korumamız gereken seçmen iradesini yok saymak değilse nedir?" ifadelerini kullandı.

??ANADOLU AJANSI SEÇİM SONUCUNU 4 GÜN ÖNCE YAYINLADI İDDİASI?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Anadolu Ajansı´nın seçim sonuçlarını yanlışlıkla 4 gün önceden yayınladığını öne sürdü.

Odatv´nin aktardığına göre, Özdağ´ın bahsettiği olay, hükümete yakınlığıyla bilinen TVNET´teki ´Akıl Odası´ adlı programın 19 Haziran 2018 Salı günü yayınlanmasının ardından meydana geldi. Programın tekrarı ise gece 02:00 sıralarında yeniden ekrana geldi.

Programında tekrarı sırasında, yayına AA´nın Seçim 2018 tablosu ve çeşitli görüntüler getirildi. AA´nın Seçim 2018 tablosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce´nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener´in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş´ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu´nun oy oranının yüzde 1 ve Doğu Perinçek´in oy oranının yüzde 1 olduğu görüldü. Ekrana açılan sandık oranının yüzde 100 olduğu yansıtıldı ve ayrıca il il sonuçlar da verildi. 

Sosyal medyada oy oranlarının yüzde 0 olarak yer almadığı da merak konusu oldu.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ