AKP'li Dağlı, " Bağımsızlık ruhumuzun göstergesidir"

AKP

AK Parti Adana MilletvekiliTamer Dağlı, 5 Ocak Adana’nın kurtuluş yıldönümü mesajında “Adana’nın bağımsızlık mücadelesi kahramanlıklarla dolu olmasının yanında aziz milletimize de istiklal rotası olmuştur” dedi

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana’da verilen bağımsızlık mücadelesinin Türkiye’nin bağımsızlığı için temel oluşturduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı için Adana’nın güney cephesinde en hayati bölgelerden biri olduğunu belirten Dağlı, “Adana’nın bağımsızlık mücadelesi kahramanlıklarla dolu olmasının yanında aziz milletimize de istiklal rotası olmuştur. Adanalıların her türlü olumsuzluğa rağmen verdiği bağımsızlık mücadelesi millet olarak birlik - beraberlik ruhumuzun da göstergesidir” dedi. Dağlı, “Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık aşığı Adanalı’ya bakıp ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ diyerek, şehrimizin güzelliğini, ecdadımızın onurlu duruşunu ifade etmiştir” dedi.

Milletvekili Tamer Dağlı “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100yılı vesilesiyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla yâd ediyor, tüm hemşerilerimizin 5 Ocak gurur ve Kurtuluş Günü’nü gönülden kutluyorum. Nice yüz yıllara…” diye konuştu. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ