Adana´nın Süper Lig´deki tek temsilcisi Adana Basketbol Kulübü olacak

Adana´nın Süper Lig´deki tek temsilcisi Adana Basketbol Kulübü olacak

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi´ne yükselen Mersin Basketbol Kulübü, gelecek sezon Adana Basketbol Kulübü olarak mücadele edecek.

Kulüp Başkanı Mehmet Işıkay, konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu´na başvuru yaptıklarını belirterek, Mersin Basketbol Kulübü´nün yeni sezonda Adana Basketbol Kulübü olarak, Adana´da mücadele edeceklerini kaydetti. 

5 yıl önce Mersin´de kurulan ve daha önce bir kez mücadele ettiği Süper Lig´e 2 yıl sonra yeniden yükselen yeni adıyla Adana Basketbol Kulübü, Mersin´de Çukurova Basketbol ve Mersin Büyükşehir Belediyespor gibi kulüplerin olmasından dolayı, Adana´ya taşındı. Önceki sezon maddi sıkıntılar yaşayan kulüp, sponsor da bulamadı.
Daha önce 2. Lig´de zirveye oynayan Adana temsilcisi AGİAD Kadın Basketbol Takımı´nın başkanlığını da yapan Mehmet Işıkay, Süper Lig takımını Adanalı basketbol severlere armağan etti. Botaşspor´un Ankara´ya taşınması, Askispor´un da küme düşmesinin ardından Adana Basketbol Kulübü, gelecek sezonda Adana´nın, Süper Lig düzeyindeki tek temsilcisi olacak.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ