ADANA´NIN "AFET RİSKİ AZALTMA PLANI"YAPILACAK

ADANA´NIN

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Teknokent arasında, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve Uzaktan Algılama (UA) teknikleri kullanılarak hazırlanacak olan ´´Adana İli Afet Sakınım Planlaması´´na yönelik teknik işbirliği protokolü imzalandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın´ın imzalarıyla gerçekleşen protokole göre 2014 yılında, kentte olası afet kayıplarını azaltmak ve güvenli kentsel çevreler elde etmek amacı ile kurulan Adana Büyükşehir Belediyesi Afet Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü´ne Teknokent işbirliği ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Çan tarafından 9 ay süreyle uygulamalı eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Verilecek eğitim doğrultusunda kentin olası afetler karşısında hangi zayıflık ve kusurları içerdiği, kentsel risk analizleri doğrultusunda tespit edilecek; kent bütününe yönelik ´afet sakınım planı´; başka bir deyişle afet riski azaltma planı geliştirilecek, kentsel risk analizleri ve ´afet sakınım planı´, sayısal ortamda coğrafi bilgi sistemi (CBS) ve uzaktan algılama (UA) teknikleri kullanılarak hazırlanacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ