Adanalı 2 'Cesur' arkadaş Ağrı dağına başarıyla ulaştı

Adanalı 2

Soğuk havaya aldırmayan azimli dağcı gençler zirvede o anları kameralarıyla ölümsüzleştiren sonra inişe geçti. Cesur Tayboğa "İsteyince oluyormuş bunu gördük.Gençlere iyi örnek olmak istedik" dedi.

Adanalı İki arkadaş Cesur Tayboğa ve Yücel Kısa 5 bin 137 yükseklikte bulunan Ağrı Dağı tırmanışını başarı bir şekilde tamamladı.

Türkiye'nin çatısı olarak bilinen ve sıfırın altında 7 derece ki en yüksek dağa 2 günde ulaşan iki Cesur arkadaş, zorlu bir tırmanışın mutluluğunu yaşadı.
Gerekli hazırlıkları yapan Tayboğa ve Kısa, geçen hafta Ağrı Dağı tırmanışına başladı. Sırtlarında kendilerine yetecek kadar malzeme dolu çantaları ile tırmanışa geçen iki arkadaş, yaklaşık 3 bin metrede kamp kurarak ilk geceyi geçirdiler ve ikinci gün soğukta Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirvesine ulaşmayı başardılar.
Soğuk havaya aldırmayan azimli dağcı gençler zirvede o anları kameralarıyla ölümsüzleştiren sonra inişe geçti.Cesur Tayboğa "İsteyince oluyormuş bunu gördük.Gençlere iyi örnek olmak istedik" dedi.

Tırmanış organizasyonuna desteklerini sunan Cesur Tayboğa ve Yücel Kısa kendilerine sponsor olan kişi ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ