ADANA'DA ONUR HAFTASI 7 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

ADANA

Komite üyeleri, "Verilen mücadelede, bizler olmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatıyoruz. Adana'dayız, buradayız! Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz. İkinci Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü LGBTİ+lara esenlik getirsin" dediler.

"Otoriter devlet rejimine karşı verilen mücadelede, bizler olmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatıyoruz. Adana'dayız, buradayız! Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz. İkinci Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü LGBTİ+lara esenlik getirsin"

Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, düzenledikleri basın toplantısında, bu yılki Onur Haftası'nın temasını ise "ANARYA*" olarak belirlediklerini belirterek,"ANARYA* kelimesi, Adana yerel halkının kullandığı bir kelime olup "geri geri gitmek" anlamını taşır" dediler.
Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi,şunları ifade ettiler:
"Biz Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseksler ve artılar olarak, hayatın ve bu toplumun birer parçasıyız.Sizinle 3-9 Temmuz 2023 tarihinde ikincisini düzenleyeceğimiz Adana LGBTİ+ Onur Haftasını duyurmak için bir araya geldik. Adana LGBTİ+ Dayanışma, Çukurova LGBTİ+ Dayanışma, Direnişin Renkleri ve bağımsız LGBTi+ aktivistler  olarak Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi çatısı altında bir araya geldik.
İkinci kez düzenlenecek olan Adana LGBTİ+ Onur Haftası'nı birlikte yapma kararı aldık. Çünkü Adana Valiliği 7 Temmuz 2018 tarihinde ilk defa yapılacak olan Adana Onur Yürüyüşünü yasaklamasıyla toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını ihlal etmişti. LGBTİ+ları korumak yerine ilk defa yapılacak olan barışçıl bir eylemi yasaklamıştır. 5 yıl sonra yeniden ve güçlenerek bir araya geldik. Daha güçlüyüz, cesaretimiz boyumuzu aşıyor.
Bu yüzden 3-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında LGBTİ+larla birlikte LGBTİ+ haklarının korunması ve geliştirilmesine ilişkin 1 hafta boyunca bir dizi etkinlikler yapmaya karar verdik. Bu etkinlikleri sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağız. Aynı zamanda bu yılki Onur Haftası'nın temasını ise "ANARYA*" olarak belirlendik.
ANARYA* kelimesi, Adana yerel halkının kullandığı bir kelime olup "geri geri gitmek" anlamını taşır. Bu tema, LGBTİ+ların toplumda geri adım atmadan, varlıklarını ve haklarını gururla kutlamalarını simgelemektedir. Ve bizimle aynı yolda yürümekten çekinenlere şunu söylemek istiyoruz: Otoriter devlet rejimine karşı verilen mücadelede, bizler olmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatıyoruz. Adana'dayız, buradayız! Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz. İkinci Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü LGBTİ+lara esenlik getirsin.Yaşasın özgürlük ve eşitlik mücadelemiz!"

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: ADANA' HAFTASI TEMMUZ' BAŞLIYOR