ADANA´DA 1 MAYIS KUTLANDI

ADANA´DA 1 MAYIS KUTLANDI

Mitinge HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen katıldı

 -  Emekçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Adana´da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden yapılan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı´nda gerçekleştirilen mitingle kutlandı.

-      Mitingde Düzenleme Komitesi adına konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu kıdem tazminatının işçilerin evine götürdüğü ekmeği, iş güvencesi olduğunu belirterek ?Kıdem tazminatını yağmalamak isteyenlere izin verecek misiniz?? Sorusuna mitinge katılanlar hep bir ağızdan "Hayır" dedi.

/resimler/2017-5/1/1803387514985.jpg

1 Mayıs Adana´da kutlandı. Kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı´nda gerçekleştirilen mitingle devam etti.

İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Adana´da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden yapılan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı´nda gerçekleştirilen mitingle kutlandı.

 Mitingde Düzenleme Komitesi adına konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu kıdem tazminatının işçilerin evine götürdüğü ekmeği, iş güvencesi olduğunu belirterek ?Kıdem tazminatını yağmalamak isteyenlere izin verecek misiniz?? Sorusuna mitinge katılanlar hep bir ağızdan "Hayır" dedi.

Taşerona kadro vaatlerini ve 657 sayılı yasadan kaynaklanan kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini dile getiren Gündoğdu, "Köleliğe teslim olacak mıyız? Hayır köleliğe teslim olmayan işçiler kazanacak, köle tüccarları kaybedecek" dedi.

Ekonomide işsizlik, iş cinayetleri, çocuk işçilik rekorları kırıldığını ifade eden Gündoğdu, ?İşsizliğin 7 milyonu aşarken işsizlik fonunda toplanan paraların 10´da birinin işçiye gittiğini belirterek işsizin parası teşvik adı altında patronlara yağmalatılıyor. Sanki açlık sınırının altında yaşayanlar patronlar" dedi.

Anayasada işler olmadığı için hayır dediklerini ifade eden Gündoğdu, yarısının reddettiği anayasa ile huzur ve istikrarın gelmeyeceğini belirterek "Eşitlikçi, laik ve demokratik bir Anayasayı bu meydanlar getirecek" dedi.

Mitinge HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen de katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: ADANA MAYIS KUTLANDI