Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger:"“Normalleşirken tedbiri elden bırakmayalım”"

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger:

ESOB Başkanı Niyazi Göger, kontrollü normalleşme sürecinde Adana’da vaka sayılarının arttığına dikkati çekerek, “Covid-19 riskine karşı daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” dedi.

 

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre 100 bin kişiye düşen vaka sayısı son bir haftada 41,22’den 53,22’e yükselen Adana’nın sarı renkten turuncu renge geçtiğini dile getirdi.

Vaka sayılarındaki artışla, orta risk grubundaki Adana’nın yüksek risk gurubuna girmesinin kent adına endişe verici olduğunu kaydeden Başkan Niyazi Göger, “Yüksek risk gurubundaki Adana’da riski düşürmek için daha tedbirli olmak zorundayız. Normalleşirken rehavete kapılmamalı, normalleşme döneminde elde ettiğimiz avantajları kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz" dedi.

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının sona erdiği hafta sonu, havanın da açık olmasıyla çarşı, pazar ve mesire alanlarında insan yoğunluğu yaşandığına işaret eden Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Kısıtlama ve yasakların esnetilmesi her şey normale döndü anlamına gelmiyor.  İlimizde salgınla mücadele devam ediyor. Temkinli olmalı, tedbiri elden bırakmamalıyız. Rehavete kapılırsak, vaka sayılarımız artacaktır. Bu da yeni kısıtlamalar ve yasakları beraberinde getirecektir. Bu durum hepimizi olumsuz etkileyecektir. Esnafımız yine işyerlerini kapatmak zorunda kalacak, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması geri dönecektir. Uzun bir aranın ardından işyerlerini açan esnaflarımız ve vatandaşlarımız dikkatli olmalı, maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere salgınla mücadele kurallarına uyma konusunda son derece hassasiyet göstermeliler” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ