Adana ESOB:
EKONOMİ 17.11.2020 10:40:00 868 0

Adana ESOB: "AVM ve zincir marketler sorunu çözülmeli"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanı Niyazi Göger, küçük esnafın en önemli sorunlarından bir tanesinin AVM ve zincir marketler konusu olduğunu ve sorunun çözümü noktasında devletten destek beklediklerini söyledi

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger'in davetlisi olarak ESOB Eğitim ve Hizmet Binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıda esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

Esnaf Odası Başkanlarının yoğun katılım sağladığı toplantıda, esnaf ve sanatkarların genel durumu, sorunları, çözüm önerileri, pandemi döneminin ekonomik etkileri hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada esnaf ve sanatkarın genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, günlük kazanıp, günlük harcayan esnaf ve sanatkarın en önemli sorunlarından bir tanesinin AVM ve zincir marketler konusu olduğuna dikkati çekerek, sorunun çözümü konusunda devletten destek beklediklerini dile getirdi.

Adana'da 52 bin civarı kayıtlı esnafın faaliyet yürüttüğünün altını çizen Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Çim biçme makinesinden araç lastiğine kadar her türlü ürünün satışını yapan AVM ve zincir marketlerin neden olduğu haksız rekabet tüm esnaflarımızı ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor. Her geçen gün sayıları hızla artan AVM ve aynı sokakta yan yana, karşı karşıya faaliyet gösteren zincir marketlerin şehir içinde açılmalarına izin verilmemesi, sattıkları ürün çeşitliliğine sınırlama getirilmesi, açılış ve kapanış saatlerinin yeniden belirlenmesi ve haftanın bir günü tatil edilmeleri gibi düzenlemelerin devletimiz tarafından hayata geçirilmesi, haksız rekabeti ortadan kaldıracağı gibi esnaf ve sanatkarlarımıza da rahat bir nefes aldıracaktır. Hükümet temsilcileri olarak burada sizlere büyük görev düşüyor. Sizler destek verirseniz esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları kısa zamanda çözüme kavuşacaktır" dedi.

Birlik Başkanı Niyazi Göger'in konuşmasının ardından söz alan esnaf odaları başkanları da sektör bazında yaşanan sorunları ve devletten beklentilerini dile getirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci de tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik piyasaların pandemiden olumsuz yönde etkilendiğini, en fazla zararı ise alt gelir gurubu ile esnaf ve sanatkarların gördüğüne dikkati çekti. Devletin sürecin zararını en aza indirmek adına ekonomik ve sosyal alanda gerekli çalışmaları yaptığını ve yapmaya devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ahmet Zenbilci, "Hükümetimiz düşük faizli krediler, desteklemeler, borç ertelemeleri gibi düzenlemelerle özellikle alt gelir gurubu ile esnaf ve sanatkarımızın cebine para girmesi için milyarlarca liralık kaynak aktardı. Hastalık tehlikesi henüz geçmedi, ancak aşıyla ilgili umut verici çalışmalar var. Bu çalışmalar nihayete erip, hastalık tehlikesi azaldığında ekonomik anlamda çok daha fazla olumlu gelişmeler yaşayacağız" diye konuştu.

Milletvekili Ahmet Zenbilci, kendisine iletilen sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacağını ve konunun takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli