ADANA BAROSU UYUM BÜROSUNUN KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
GÜNDEM 3.08.2021 14:10:00 843 0

ADANA BAROSU UYUM BÜROSUNUN KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Mesleğe yeni başlayan avukatların hem mesleğe daha etkin uyum sağlamaları, hem de ekonomik olarak desteklenmeleri amacıyla kullanılabileceği Uyum Bürosu’nun kira sözleşmesi  imzalandı.

Uyum bürosu, 50 avukatın bir yıl süreyle kullanabileceği büro olarak hizmet verecek. Uyum bürosunda yer alacak genç meslektaşlar yarısı 1. altı ayın sonunda, 2. yarısı bir yılın sonunda olmak üzere toplam 2.000,00TL ödeme yapacaklar. Toplam 320 m2 büyüklükte olan büroda bilgisayar, fotokopi ve mobilya ile donanımı sağlanacak. Meslek üstatlarımızın da düzenli olarak gelerek mesleki bilgi ve birikimlerini aktaracakları büronun adli yıl açılışıyla birlikte hizmete girmesi planlanıyor.

Avukatların “meslek sırrı” yükümlülüğü göz önüne alınarak büroda üç ayrı görüşme odası düzenlenecek. Görüşme odalarına ülkemizin ilk kadın avukatı Süreyya Ağaoğlu, Türkiye Barolar Birliği’nin kurucu Başkanı Av. Prof. Dr. Faruk Erem ve önceki dönem baro başkanlarından Av. Anibal Akdamar’ın adı verilecek.

Yapılan imza töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Bugün Adana Barosu için, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarım için çok önemli bir gün. Bu imza töreniyle, Adana Barosu Uyum Bürosunu hayata geçirmek için çok önemli bir adım atıyoruz. Baro olarak meslektaşlarımıza aidiyet ve dayanışma duygusu içerisinde destek olmak en temel görevlerimizden biridir. İş arama sıkıntısı veya evde mesleki faaliyetini gösteren çok sayıda genç meslektaşımız var. Genç meslektaşlarımız bu sayede staj döneminden sonra mesleğe adım attıklarında zorluk çekmeyecekler. Bugün görevimizi yerine getirmenin, meslektaşlarımıza genel kurulda verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ” dedi.

Av.Gökayaz sözlerine şöyle devam etti: “Avukatlık mesleğinin zorlukları günbegün artıyor. Mesleğe yeni başlayan genç avukatlarımızın mesleğin başında karşılaştıkları zorlukları azaltmak ve yollarını açmak için hep beraberçok çalışacağız.Adana Barosu olarak bu zorlukları dayanışma ruhu ile aşacağız. Meslektaşlarımızın karşılaştıkları zorluklarla ilgili görüş, öneri ve taleplerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyor, Baromuzu ortak akılla yönetme konusunda meslektaşlarımızla ortaklaşmak istiyoruz. Genç avukatlarımızın geleceğimiz olduğu bilinciyle hareket ederek mesleki dayanışma ruhunu yükselteceğiz.”

Baro Başkanı Av.SemihGökayaz, Başkan Yardımcısı Av.MiyesserErsalan Önenli ile mülk sahibi M. Fatih Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Av.Özcan Delihasan, Av.İlker Güzel, baro üyesi Av.Mustafa Gökçe ve Stj.Av.Nazife Semra Şahinkuş’un de hazır bulunduğu imza törenin ardından kiralanan büroya gidildi.

Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz, Atatürk Caddesi sonunda Sular Plaza 9. Kat’ta bulunan büroda Genel Sekreter Av. İlker Mengü, yönetim kurulu üyeleri Av. İlker Güzel, Av. Neval Yurtdaş ile plan, proje ve yeniden inşası hakkında iç mimarla durum değerlendirmesi yapıldı. Uyum Bürosu’nun tefrişine hızla başlamış olup en kısa sürede avukatların hizmetine sunulacağı bildirildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false