Adana Saimbeyli´de Gelecek Turizmde ile “Kendi Kelebeğini Keşfet”
Türkiye´nin kelebek popülasyonu açısından en zengin yerlerinden olan Adana Saimbeyli; Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçen ‘Gelecek Turizmde´ projesi kapsamında desteklenecek.
Tarih: 27.10.2015 11:58:12/ 1043okunma / 0yorum

Adana´nın Saimbeyli ilçesi bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçen Gelecek Turizmde projesinin 3. dönem projelerinden biri olan “Kendi Kelebeğini Keşfet” projesi, Gelecek Turizmde kapsamında destek almaya hak kazandı.

Türkiye´deki 412 kelebek türünün 187´sinin bulunduğu Adana bölgesi bu özelliğiyle dikkat çekiyor. Adana´nın bu özelliğine paralel olarak, Saimbeyli ilçesi de Türkiye´deki 10 önemli kelebek alanı arasında gösteriliyor.

Sahip olduğu Endemik Mavi Kelebeği, topraklarında yaşayan 11 kelebek türü, zengin bitki ve hayvan türü çeşitliliği, kültürel ve tarihi zenginliği ile çok önemli bir ekoturizm potansiyeline sahip olan Saimbeyli, Gelecek Turizmde ile bu özelliklerini tanıtma fırsatı buldu.

“Kendi Kelebeğini Keşfet” projesi; Saimbeyli Belediyesi, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Saimbeyli Kaymakamlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü ortaklığıyla Adana Toros Dernekler Federasyonu sahipliğinde yürütülüyor.

Projeyle, Saimbeyli ilçesini önemli kelebek alanı olarak tanıtmak, ekoturizmi geliştirmek, ilçedeki düşük gelir düzeyini artırmak, doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumak hedefleniyor.

Gelecek Turizmde Hakkında

Gelecek Turizmde projesi 2007 yılında başladı. Proje ile 2007-2012 yılları arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığı´yla Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında Çoruh Vadisi´nde turizm eksenli bir yerel kalkınma modeli geliştirildi. Bu çalışmalar sonucunda bölgede 20´den fazla ev pansiyonu kuruldu, turizme hizmet eden birçok sivil toplum kuruluşu faaliyete geçti, bisiklet ve yürüyüş rotaları oluşturuldu, endemik bitki envanteri çıkarıldı, rafting, kuş gözlemi gibi yerel festivaller düzenlendi. Bunun yanı sıra Boğaziçi Üniverisitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile 27 ilde Turizm Eğitimleri verilerek 5.000´den fazla kişinin turizm sertifikası almasına olanak verildi. Sosyal altyapıda sağlanan bu iyileştirmelere ilave olarak teknik altyapının da gerekli ve yeterli düzeye getirilebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik ve maddi desteğinin sağlanabilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu Kararıyla bölgenin Turizm Merkezi ilan edilmesi sağlandı

Beş yıl boyunca kazanılan “bölgesel” deneyimin ardından ülkemizin turizm potansiyeliyle ilgili bilincin artırılması; turizmin Türkiye´de alternatif bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesi; girişimciliği teşvik ederek yerel rol modellerin oluşturulmasına zemin hazırlanması ve kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplumu bir araya getirerek turizme çok boyutlu bir katkı sağlama amacı ile Gelecek Turizmde 2013 yılında “ulusal” düzeye taşınarak “Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu” hayata geçirildi.

2012 yılından beri, Gelecek Turizmde ile 6 projenin gerçekleşmesine destek olundu, Projelere fon desteğinin yanı sıra, eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği de sağlayarak, projelerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmaları sağlanıyor.

www.gelecekturizmde.com

Bugüne kadar neler yapıldı?

Projenin ilk döneminde Bursa ‘%100 Misia Projesi´ kapsamında 25 kadının istihdamı sağlanırken, ‘Mardin´de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması Projesi´nde 43 kadın eğitim aldı ve 22 yataklı iki pansiyonda 16 kadına istihdam olanağı yaratıldı. ‘Seferihisar´ın Geleneksel Mutfağı Projesi´nde eğitim gören kadınlar, ilçedeki kadınlara da eğitim vererek hazırladıkları ürünleri satmaya başladı. İkinci dönemde ise; ‘Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe´de Taş İşçiliği´ projesinde 6´sı kadın 20 kişiye istihdam olanağı sağlandı. ‘Malatya´nın Mirası Arslantepe´ projesinde 220 kişiye eğitim verildi ve ‘Safranbolu Hatırası Projesi´ kapsamında turistlere ve yerel halka anketler düzenlenerek, orijinal hediyelik eşya üretimi konusunda somut adımlar atıldı.

Dünyalar Senin

Gelecek Turizmde´yi yeni jenerasyonla buluşturmak, desteklediğimiz projeleri farklı bakış açılarıyla anlatmak ve sürdürülebilir turizm destinasyonlarını tanıtmak amacıyla “Dünyalar Senin” blogunu hayata geçirdik. Blogda Saffet Emre Tonguç eşliğinde Refika Birgül, Billur Saatçi, Styleboom, Engin Kaban, Altuğ Galip ve Önder Koca gibi birbirinden değerli altı yazar, Türkiye´nin altı farklı köşesindeki Gelecek Turizmde´nin desteklediği sürdürülebilir turizm projelerini ziyaret ediyorlar ve başlarına gelen güzellikleri, gittikleri yöreleri, dokundukları tarihi, sürdürülebilir turizmi ve sorumlu turist olmayı anlatıyorlar.

Sürdürülebilir turizme sadece turizmcilerin değil turistlerin de katkıda bulunması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle gezdiğimiz yerlerin sevdiğimiz gibi kalması ve doğallığının bozulmaması için “sorumlu turist” manifestosunu hazırladık.

www.dunyalersenin.com

Gelecek Turizmde Ödüle Doymuyor

Her yıl 3 sürdürülebilir turizm fikrine fon desteği sağlayan “Gelecek Turizmde”, geçtiğimiz yıllarda aldığı ödüllere bir yenisini daha ekleyerek, bu yıl 2.si düzenlenen “Sürdürülebilir İş Ödülleri”nde, “iş birliği” kategorisi ödülünün sahibi oldu. Gelecek Turizmde daha önce de, Stevie Ödülleri´nden 2 altın, 3 bronz ve bir gümüş madalya, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği´nden “jüri özel ödülü” ve Bilkent Üniversitesi´nden “Sosyal Sorumluluk Projeleri ile Bu Alana En Çok Değer Veren Marka” ödülü olmak üzere toplamda 9 ödülün sahibi olmuştu.






Video Tarihi: 27.10.2015 11:58:12





Kaynak: HABER MERKEZİ

Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
Yorumunuz *
ALADAĞ´DA 41. TURİZM HAFTASI
ALADAĞ´DA 41. TURİZM HAFTASI
Adana´nın Aladağ İlçesi Akören Beldesinde 41. Turizm Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.
KAPIKAYA KANYONU İLE VARDA KÖPRÜSÜ BİRBİRİNE BAĞLANDI
KAPIKAYA KANYONU İLE VARDA KÖPRÜSÜ BİRBİRİNE BAĞLANDI
Adana´nın Karaisalı ilçesinin önemli turizm noktalarından Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü´nü birbirine bağlayan köprülü yürüyüş parkuru hizmet açıldı.
Kapadokya semaları büyülüyor
Kapadokya semaları büyülüyor
Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya´da bahar ayının gelmesiyle birlikte balon turlarına ilgi de artmaya devam ediyor.
BAHARDA TATİL BELDELERİ
BAHARDA TATİL BELDELERİ
Güneşin günden güne kendisini hissettirmesiyle soğuk havaların etkisi giderek azalıyor. İş hayatının yarattığı stresten ve günlük yaşamın koşuşturmacasından uzaklaşmak isteyenler bahar tatilleri için araştırma yapmaya başladı.
Dünya şefinden"Türk mutfağı inanılmaz güzel"
Dünya şefinden"Türk mutfağı inanılmaz güzel"
Kuşadası´nda gerçekleşen şefler şampiyonasının jüri başkanı olan Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas A. Gugler, Türk mutfağının en iyi lezzetlere sahip olduğuna dikkat çekerek “Özünüze sahip çıkın” uyarısı yaptı.
İsrail´den turist beklentileri arttı
İsrail´den turist beklentileri arttı
Bu yıl İsrail´den gelen turist sayısının 400 bine ulaşabileceğini belirten Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, iki ülkenin başta inanç turizmi alanında olmak üzere ortak tanıtım kampanyaları yürütebileceğini kaydetti.
Portakal Çiçeği Karnavalından Bölge Turizmine Katkı
Portakal Çiçeği Karnavalından Bölge Turizmine Katkı
İlki 2013 yılında organize edilen ve her geçen yıl giderek daha fazla katılımcı ile büyük bir şölene dönüşen “Nisan´da Adana´da – Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” sadece Adana´ya değil bölgenin ve ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunan bir turizm hareketi haline geldi.
TÜRSAB Adana BYK Başkanı Şirin: "2016´da otellerde her gün 6 bin 322 yatak boş kaldı"
TÜRSAB Adana BYK Başkanı Şirin: "2016´da otellerde her gün 6 bin 322 yatak boş kaldı"
Adana´da bulunan 57 otelin 2016´daki doluluk oranlarının istenilen düzeylerde gerçekleşmediği belirtilerek, otellerde ihtiyacın tam 4 katından fazla yatak bulunduğu bildirildi.
Tarihi Anavarza´da balonlar uçacak
Tarihi Anavarza´da balonlar uçacak
Adana´nın Kozan ilçesinde bulunan tarihi Anavarza Antik Kenti´nde balon uçuşlarının yapılacağı belirtildi.
Palandöken: "Sömestri tatilini turizm bölgelerinde geçirin"
Palandöken: "Sömestri tatilini turizm bölgelerinde geçirin"
"Terör Türkiye´nin değil, dünyanın sorunu. Teröre karşı işbirliği yapmak isteyen ülke vatandaşlarını Türkiye´ye davet ediyoruz"
Mersinli turizmci 2017´ye umutla bakıyor
Mersinli turizmci 2017´ye umutla bakıyor
Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan: “2017, turizm sektörü açısından daha hareketli bir yıl olacak”
Karaisalı, turizmin  cazibe merkezi olma yolunda
Karaisalı, turizmin cazibe merkezi olma yolunda
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret durağı olan Varda Köprüsü ve Yer Köprü´ye ulaşım hizmetleri ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasıyla Karaisalı İlçesi´nin cazibesini arttırdıklarını belirtti.
Çukurova Turizmi  İzmir Travel Turkey Fuarı´nda
Çukurova Turizmi İzmir Travel Turkey Fuarı´nda
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) dünya turizminin en önemli buluşmalarından olan Travel Turkey İzmir Fuarı´na katılarak Adana ve Mersin´in sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıtıyor.
Bakan Avcı´dan Türkiye´ye gelen turist sayısı
Bakan Avcı´dan Türkiye´ye gelen turist sayısı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "2016 yılı Ocak-Haziran döneminde ülkemizi ziyaret eden turist sayısı, 2015 yılının aynı dönemine göre, yüzde 20,71 azalış göstererek 13 milyon 62 bin kişi olarak gerçekleşmiştir. Turizm gelirimiz, 2015 yılı itibarıyla TÜİK verilerine göre 31.5 milyar dolardır" dedi.
Bodrum´a turist akını
Bodrum´a turist akını
Muğla´nın Bodrum ilçesine peş peşe yanaşan 2 yolcu gemisinden inen 3 bin 189 yolcu ile bin 456 gemi personeli adeta şehre akın etti.
Bodrum´da yüzde 60 turist kaybı var.
Bodrum´da yüzde 60 turist kaybı var.
Türkiye´de turizmin en önemli merkezlerinden olan Bodrum´da, 2016 yılı yaz sezonunda ilçeye gelen turist sayısında yüzde 60 düşüş yaşandığı bildirildi.
İzmir turizmindeki  düşüş rekor seviyede
İzmir turizmindeki düşüş rekor seviyede
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği´nce (ETİK) yayımlanan eylül ayı yönetim raporu, İzmir turizminde rekor düzeyde düşüşün sürdüğünü ortaya koydu. Raporda; İzmir turizminin yılın 9 aylık döneminde yüzde 42,6 gerilediği, hava yolu girişlerinin yüzde 31,9 azaldığı, kruvaziyer trafiğinin yüzde 98,8 dolayında düştüğü belirtildi.
Türkiye´ye gelen turist sayısında büyük düşüş
Türkiye´ye gelen turist sayısında büyük düşüş
2016 yılı Ağustos ayında Ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,96 azalış gösterdi.
İşte 2015´in en çok tercih edilen ülkesi
İşte 2015´in en çok tercih edilen ülkesi
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, 2015 yılında turistlerin en çok ziyaret ettiği 10 ülke listesinde 85.5 milyonla Fransa birinci olurken, 39.5 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye ise altıncı sırada yer aldı.
      ANTALYA´YA HAVAYOLU İLE GELEN YOLCU SAYISINDA % 47´LİK KAYIP
ANTALYA´YA HAVAYOLU İLE GELEN YOLCU SAYISINDA % 47´LİK KAYIP
Antalya´ya Ağustos ayında gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 azalma gözlenirken en fazla kayıp ise 472 bin 925 ile Rus ziyaretçi sayısında oldu.
“TURİZMDEKİ ÇAKILMANIN SORUMLUSU AKP´NİN ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLMASI”
“TURİZMDEKİ ÇAKILMANIN SORUMLUSU AKP´NİN ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLMASI”
CHP´nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Mayıs ayı rakamlarına göre, yabancı turist sayısındaki düşüşün son 17 yılda yaşanan en büyük çakılma anlamına geldiğine dikkat çekti
TURİZMCİLER ADANA MÜZE KOMPLEKSİNİN AÇILMASINI BEKLİYOR
TURİZMCİLER ADANA MÜZE KOMPLEKSİNİN AÇILMASINI BEKLİYOR
Adana´da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan ve Türkiye´nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"nin aradan iki yıl geçmiş olmasına karşın halen açılmamasına turizm sektörü tepki gösterdi.
ANTALYA´DA TURİZM BÖLGELERİ ALEV ALEV
ANTALYA´DA TURİZM BÖLGELERİ ALEV ALEV
Antalya´nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangının ardından bu kez alevler turizm noktası Adrasan´dan yükselmeye başladı.
Turizme bayram dopingi
Turizme bayram dopingi
Ramazan Bayramı tatili süresini 9 güne çıkaran kararın yaklaşık 1 ay önce Bakanlar Kurulu´nda alınması, turizm sektöründe iç pazar hareketliliğini artırdı. Geçen yıllara göre bu yıl bayram hareketliğinin yüzde 35 arttığı, doluluk oranlarının bazı tesislerde yüzde 100´e ulaştığı belirtildi.
EKONOMİYE BAKIŞ
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
KERRÜSE
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
AKP´NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONDA ELE ALINIRKEN, “REJİM DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR” ELEŞTİRİLERİ SÜRÜYOR
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
İRFAN ATASOY, “İNCE CUMALİ”YLE SİNEMAYA GİRMİŞTİ
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
ATA´YA MEKTUP
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
MONDROS MÜTAREKESİNİ VE SEVR ANTLAŞMASINI RED EDEN, ÖZGÜRLÜK, EGEMENLİK VE ÇAĞDAŞLAŞMA GÜNEŞİ OLARAK 23 NİSAN 1920´de VAROLAN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ´nin DOĞUŞ VE VAROLUŞ NEDENLERİ
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
21.12.2015 DEN 23.11.2016 YAZI VE RÖPORTAJLAR-5
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
İNANMAK BU OLSA GEREK.
KONUK YAZAR
KONUK YAZAR
Celal TOPKAN- CUMHURİYETİN 93. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ATATÜRK´Ü ANLAMAK VE KAVRAMAK
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
HAYATIMIZDAN BİRKAÇ KONU
Ahmet  DUMAN
Ahmet DUMAN
Artık, Hiçbir Şey Eskisi Gibi Değil.
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
16 NİSANA DOĞRU, İZLENİMLER, DUYGULAR…
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
SAHADAN GÖZLEMLER: HAYIR YÖNÜNDE
Cihat OVALI-SPOR YORUM
Cihat OVALI-SPOR YORUM
82.DAKİKADA GÜÇ BİTTİ
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
BACASIZ FABRİKA TURİZM SEKTÖRÜ 2017´DE NE DURUMDA?
İlhan ALPER
İlhan ALPER
UÇAN ADAM İRFAN ATASOY
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
İnsanlığın Derinleşen Sosyal Sorunlarını Çözecek Olan İnsan Beyni mi? Yapay Zeka mı?
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
SOSYAL DEMOKRASİ VE EKONOMİ
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
Sevgili dostlar merhaba,
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
ZELİHA VE ÇOCUKLARI
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
“ARTIK MECLİS VAR !”
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Celal Topkan
Celal Topkan
GELECEK SENİN DÜŞÜN VE ÖYLE KARAR VER
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
GENÇLİK KÜLTÜRÜ VE BAŞARISIZLIK
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
İNTİHAR BELGESİNİ YIRTAN MECLİSTEN ARDINDA İNTİHAR MEKTUBU BIRAKAN MECLİSE
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
´Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın.´
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
MİLLİ BURJUVAZİYE SEVABINA ÖNERİLER -1 –
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
BÖLGESEL OYUNDA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Hayallerim Var!
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
ERGENEKONCULAR
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
1982 ANAYASA REFERANDUMU
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
ERDDOĞAN´IN MİTİNGİNDEN İZLENİMLER
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
İHTİYARLAR PERİŞAN EDİLMESİN
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
ÇOCUĞA ŞİDDET
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Bugün
11 °C
Çarşamba
13 °C
Perşembe
13 °C
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg

HAFTANIN PANAROMASI