Adana Koleji öğrencisinin başarılı projesi

Adana Koleji öğrencisinin başarılı projesi

Adana Koleji´nin 11´inci sınıf öğrencisi Sinemis Işık İlday, TÜBİTAK´ta çifte başarı kazandı, projesiyle ABD´ye de davet edildi.

Okuluna çifte gurur yaşatan Adana Koleji 11B sınıfı öğrencisi Sinemis Işık İlday, Konya Bilim Merkezi´nin TÜBİTAK desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Sosyal Bilimler Makale Yarışması´nda ?Ekonomi? alanında birincilik ödülü kazanarak, büyük bir başarıya imza attı. İlday´ın ?Kağıttan Karakterler? adlı projesi de TÜBİTAK 49´uncuAraştırma Projeleri Yarışması´nda özel jüri tarafından seçilen 8 proje arasında yer aldı. İlday, bu projesiyle 2019´un mayıs ayında ABD´de yapılacak olan, dünyanın en büyük bilim fuarı Intel ISEF´e katılmaya hak kazandı. 

Adana Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Hande Melis Göksel, İlday´ı çifte başarısından dolayı kutladı. İlday´ınöğretmenleri ve arkadaşlarının da gurur kaynağı olduğunu kaydeden Göksel, ?Öğrencilerimizin sadece eğitimde değil, her alanda elde ettikleri başarılardan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sevgili öğrencimiz Sinemisİlday´ı da elde ettiği çifte başarısı nedeniyle kutluyoruz. 2019´da 60´ıncı yılına girecek olan Adana Koleji, yeni yılında yeni başarılarla adını duyurmaya devam edecek? dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ