ADANA BAROSUNDAN MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA TEPKİ
SİYASET 24.07.2017 10:25:11 340 0

ADANA BAROSUNDAN MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA TEPKİ

adana Barosu Başkanı Veli Küçük, laik eğitimden kopulduğu Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki değişikliklerle de Atatürkçülük kavramını müfredattan silindiğini söyledi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın açıkladığı yeni müfredat ile ilgili yazılı açıklama yaptı.


Açıklamada müfredatın bilimsellikten uzak olduğunu ifade eden Av. Küçük, yeni müfredat ile geçmişi yıllara dayanan çağdaş Türkiye değerlerinden uzaklaşıldığına vurgu yaptı.

2 yıldır süren çalışmalarla meydana getirildiği söylenen müfredat için bu alandaki eğitim-bilim uzmanlarının, üniversitelerin ve demokratik kitle örgütlerinin tümünün değil, yandaş sendikaların ve Bakan Yılmaz´ın ifadesiyle ´ 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşü alındığı´ belirtildiğini anımsatan Av. Küçük, "Bu 100 bin öğretmen ve velinin kim olduğu sorusu da, en az müfredatın kendisi kadar muammadır ve karanlıktır.

Unutmayalım; gelecek genç nesillerin eğitimi, ülkemizin nasıl bir yere dönüşeceğini, içinde yaşayanların nasıl yurttaşlar olacağını belirleyecektir. Bugün bu karanlık eğitim tablosuna ses çıkarmayan herkes, yarın yaşayacağı sorunları onaylamış olacaktır" dedi.

Hayatı ve canlıları anlamanın en bilimsel yolunun biyoloji dersi olduğuna değinen Av. Küçük, bu alanda "dünya ve yaşamın kökeni? konularına yer verilmeyerek ?sadeleştirilmiştir!´

Canlıları inceleyen bir bilim dalından, Google´da bile arandığında 6.810.000 sonuç çıkan, hakkında 200.000´i aşkın bilimsel makale yayımlanan evrim teorisi çıkartılmıştır. Trajikomik biçimde ise evrim teorisiyle iç içe olmadan düşünülemeyecek mutasyon, doğal seçilim ve adaptasyon kavramlarına dokunulmamıştır. Bu haliyle öğrenciler, anlayamadığı kavramları ezberlemek durumunda kalacaktır ve yaşamı sorgulamaktan çok uzaklaşacaklardır.
Biyolojik çeşitlilik konusunda yine evrimsel tarih açıklanmadığı için, sadece ezbere dayalı canlı çeşitliliği verilmektedir. Bu kadar canlı çeşitliliği varken, canlının oluşum tarihini bilmemek, öğrencilerde bilgi bütünlülüğü oluşmaması anlamın gelmektedir.

İnsanlık tarihini anlamak için en önemli kalıntıları ?çanak çömlek? olarak tanımlayıp, 2 metro durağını daha fazla önemseyen zihniyet, fosil kayıtları ve jeolojik oluşum konularını da müfredattan tamamen silmiştir" diye konuştu.

Av. Küçük, Laik eğitimden kopulduğu Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki değişikliklerle de Atatürkçülük kavramını müfredattan silindiğine vurgu yaptı.

"ülkemizde artık cemaat ve menfaat yapılanmalarına asla izin verilmemelidir" diyen Av. Küçük,"Bizler darbe girişimi gücünü elde etmeden evvel de ?Gülen Cemaati´ne dönük uyarıları ve önümüzdeki tehlikeyi ortaya koymuş, köktendinci, ayrılıkçı ve her türlü teröre karşı durmuş, ülkesini ve her bireyini seven insanlarız. Uzun yıllardır iktidarda bulunan, bizlerin aradaki uyarılarına ve önerilerine kulak tıkayan, ?ne istediler de vermedik??, ?dön artık bitsin bu hasret? vb. söylemler ile terör unsurlarını büyüten ve güçlendiren anlayışın sonucunda o büyütülen cemaat darbe kalkışması yapmıştır.

Bugün ülkemizde laik, hukuk devletinde Sakarya Valisinin "İsmailağa" cemaati üyelerinin tekbir sesleriyle göreve başlamasının ve makam koltuğuna tekbirlerle oturmasının şaşkınlığını ve garipliğini yaşamaktayız. Aynı zamanda eğitim müfredatında kökendinci yaklaşımların sahip çıkarak terör saldırılarına dayanak yapmaya çalıştığı cihatın yer verilmesi içerisinden geçtiğimiz dönemde endişe vericidir. Bu tablo siyasi iktidarın ve ülkeyi yönetenlerin geçmişten ders çıkarılmadığının resmidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasına şöyle devam etti:
"Büyük Önder Atatürk, ülkeyi kurarken bir eğitim politikası belirlemiştir. Mürşit olarak aklı ve bilimi rehber edinmiş ve eğitime de bunu hakim kılmıştır. Geldiğimiz nokta, ne yazık ki eğitim sisteminin içine belli bir siyaset anlayışı dikte edilmekte ya da dayatılmaktadır. 
Adana Barosu olarak tüm demokratik kamuoyunu, bu müfredat kabusuna ?dur´ demeye çağırıyoruz! Cumhuriyetimizin değerlerine ve aydınlık geleceğimize sonuna kadar sahip çıkacağız."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı