ABD´den YPG´ye Silah ve Mühimmat Desteği Tartışılıyor

ABD´den YPG´ye Silah ve Mühimmat Desteği Tartışılıyor

YPG´ye destek Ankara ile Washington arasında ciddi bir sorun olmaya devam ederken, Uluslararası Af Örgütü de yeni yayınladığı bir raporda PYD ve YPG´yi savaş suçu işlemekle suçladı. PYD ve YPG, daha önce de insan hakları ihlalleriyle suçlanmıştı.

ABD, geçen hafta açıkladığı gibi, Suriye´nin Haseke bölgesine 50 ton silah ve cephane indirdi. 

Suriye´nin Haseke bölgesi PKK ile bağlantılı olan PYD ve silahlı kolu YPG ile Arap milis güçlerinin denetimi altında. PKK´yı ?terör örgütü? olarak tanımlayan Amerikan yönetimi YPG için aynı sıfatı kullanmıyor. PYD ve YPG, Arap milis grupları ve Süryani kuvvetler ?Suriye Demokratik Güçleri? adlı bir yapılanma altında IŞİD´e karşı birlikte hareket ediyor.

VOA-Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre ABD Savunma Bakanlığı, C-17 nakliye uçakları ile havadan bir düzine balya halinde silah ve cephanenin indirildiğini doğruladı. Havadan askeri yardım Amerikan savaş uçaklarının korumasında gerçekleşti. İndirilen balyalarda küçük çaplı silahlar ve el bombası gibi malzemelerin bulunduğu ifade edildi. Pentagon´dan yapılan açıklamada, yerel güçlere IŞİD´e karşı havadan silah ve cephane desteği verildiğini bildirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ