ABD "Savaş Bakanı"Pompeo'dan Dağlık Karabağ açıklaması

ABD

Karabağ'daki çatışmaların durdurulmasına dair ateşkes girişimlerinin başarısız olduğunu söyleyen Pompeo, Avrupa ülkelerinin ABD'den Karabağ'daki çatışmaları durdurmasını ve tarafları ateşkesin sağlanması için uyarmasını istedi.


   
ABD Dışişleri Bakanı, Avrupa ülkelerinin ABD'den Karabağ'daki çatışmaları durdurarak tarafları ateşkesin sağlanması konusunda uyarmasını istediğini söyledi.

Savaş Bakanı ilan edilen ABD Dışişleri Bakanı Mike PompeoCuma günü Washington'da Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin konuştu.

Karabağ'daki çatışmaların durdurulmasına dair ateşkes girişimlerinin başarısız olduğunu söyleyen Pompeo, Avrupa ülkelerinin ABD'den Karabağ'daki çatışmaları durdurmasını ve tarafları ateşkesin sağlanması noktasında uyarmasını istediğini söyledi.

Pompeo, "Diplomatik olarak oldukça karmaşık bir durum. Diğer ülkeler çatışmanın dışında kalmalı, bu çatışmayı körüklememeli, silah sağlamamalı ya da destek olmamalıdır. Herkese uyan potansiyel diplomatik çözüm bu şekilde sağlanabilir" dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşmeye ilişkin de Pompeo, "Görüşme sırasında alandaki durumu onlardan dinleyerek ne yapabileceğimizi anlamaya çalışacağız. Burada sadece ABD'nin çıkarlarını değil, her iki tarafın çıkarlarını da düşünüyoruz" dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ