ABD: ?KÜRTLERİN İSTEKLERİ MEŞRU AMA BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ZAMANSIZ?

ABD: ?KÜRTLERİN İSTEKLERİ MEŞRU AMA BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ZAMANSIZ?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Iraklı Kürtler´in meşru isteklerini anlayışla karşılayıp, takdir ettiklerini ancak referandum konusunda bazı çekinceleri olduğunu söyledi.

VOA Amerika´nın Sesi internet sayfasında yer alan habere göre Amerika, Iraklı Kürtler´in referanduma gitmesini ?zamansız? buldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Iraklı Kürtler´in meşru isteklerini anlayışla karşılayıp, takdir ettiklerini ancak referandum konusunda bazı çekinceleri olduğunu söyledi. Sözcü, bu çekincelerin Iraklı Kürt liderlere aktarıldığını da dile getirdi. Nauert, Washington´un çekincelerini açıklarken de sonucu bağlayıcı nitelik taşımasa da böyle bir zamanda referandum yapmanın daha acil önem taşıyan konuları gölgede bırakabileceğini ifade etti.

Sözcü öncelik taşıyan konuları da ? IŞİD´in yenilgiye uğratılması, evlerini terketmek zorunda kalanların geri dönmelerinin ve istikrara kavuşmalarının sağlanması, bölgedeki ekonomik krizden çıkılması ve bölgesel iç çekişmelerin sona erdirilmesi? olarak sıraladı.

Amerika´nın birleşik, federal bir yapı altında toplanan demokratik bir Irak´ı desteklediğini söyleyen Dışişleri Sözcüsü, Iraklı Kürt liderleri Bağdat hükümetiyle daha iyi ilişkiler kurmaya çağırdı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, bağımsızlık referandumunun 25 Eylül tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ