AB, "GENÇLER İKLİM KRİZİNE KARSI SESLERİNİ DUYURUYOR "

AB,

Büyükelçi Nikolaus-Meyer Landrut, yazar-aktivist Zülfü Livaneli ve yazar Buket Uzuner, 26 Ekim 2021'de İstanbul'da AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu'nun genç katılımcılarıyla buluşuyor.

Etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB İklim Diplomasisi Haftaları vesilesiyle düzenlenecek.
 
AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu, Türkiye'deki genç lise ve üniversite öğrencilerini küresel iklim degisikligi karşısında çözüm odaklı öneriler üretmeye teşvik etmek amacıyla AB Bilgi Merkezleri Ağı ve “Bilim Virüsü” ile işbirliğinde düzenleniyor.
 
Forum, Türkiye'nin dört bir yanından 100 genci bir araya getirecek. Milano'daki BM İklim Gençlik Zirvesi'nden ilham alınarak, genç katılımcıların geliştirdiği somut öneriler, Türk gençliğinin iklim krizine tepkisi olarak yerel liderlere sunulacak.
 
Etkinlik vesilesiyle Büyükelçi Meyer-Landrut şunları söyledi:
“İklim değişikliğinin getirdiği riskler toplumlar üzerinde giderek artan bir etkiye sahip. Bu krizle mücadele etmek için küresel dayanışmaya ihtiyacımız var.
 
Avrupa Birligi, Paris İklim anlaşmasının hedeflerine ulaşmak için Türkiye dahil tüm ortaklarla birlikte çalışıyor. Bireylerin farkındalığını artırmak için birçok kampanya yürütüyor ve etkinlikler düzenliyoruz.
 
AB - Türkiye Gençlik İklim Forumu bunlardan biri. Bu forum #DegismeninTamİklimi kampanyasının bir parçası. Bu fırsatı değerlendiren Türkiye'den genç AB İklim Elçileri, acil ve iddialı iklim eylemi için seslerini yükseltecek”.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ