IRAK’TA PROTESTOCULARA SİLAHLI BIÇAKLI SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLDÜ        

  IRAK’TA PROTESTOCULARA SİLAHLI BIÇAKLI SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLDÜ        

Bağdat’ta göstericilerin toplanma alanı olarak kullandığı bir binada bir grubun ateş açması ve saldırması sonucu ilk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti, 127 kişi yaralandı.

Ölenlerden 3'ünün Tahrir Meydanı'nda bulunan polis memurları olduğu açıklandı. Yetkililer henüz saldırganların kimliklerinin tespit edilemediğini söyledi.

Tahrir Meydanı’nda göstericilerin bulunduğu binaya gelen silahlı kişiler, burada bulunan kişilere ateş açtı ve bıçaklı saldırıda bulundu. Olayda en az 25  kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırganların olay yerine bir kamyonetle geldiği belirtiliyor.

Olay yerine giden çok sayıda ambulans yaralanan göstericileri çevredeki hastaneler taşırken olay yerindeki bazı tıp fakültesi öğrencilerinin de yaralılara müdahale ettiği belirtiliyor..

Irak'ta Ekim ayının başından bu yana ülkede su, elektrik gibi temel hizmetlerin yoksunluğunu ve yolsuzlukları protesto gösterileri düzenleniyor. Göstericilere bugüne de polisin müdahalesi sonucu 400'e yakın kişi hayatını kaybetti

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ