6’LI MASA BUGÜN BİR ARAYA GELİYOR

  6’LI  MASA BUGÜN BİR ARAYA GELİYOR

Altılı Masa'da yer alan siyasi partiler, yeni yılın ilk toplantısını bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan Atılı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri saat 12.00’de Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. “Hükümet programı” olarak da adlandırılan “temel politikalar” metnine liderlerin son noktayı koyması beklenen toplantıda, parlamento seçimine dönük ittifak ilkelerini belirlemek üzere yeni bir komisyonun kurulması gündemde.

Altılı Masa’da, AKP ve MHP imzasıyla TBMM Bakanlığı’na sunulan “başörtüsü” ve “aile”nin tanımlandığı anayasa değişikliği önerisinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Başörtüsü konusunu “yasa değişikliği” önerisiyle gündeme getiren ilk isim olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ortak tutum alınması önerisini masaya getirebileceği belirtiliyor.  CHP’nin dün yapılan MYK toplantısında da “başörtüsü” konusunda izlenecek tutum gündeme geldiği ve  bazı MYK üyeleri, AKP ve MHP’nin anayasa değişikliği önerisinin sakıncalarına dikkat çekerek, “hiçbir koşulda bu öneriye destek verilmemesi”  görüşünü dile getirdikleri gelen diğer haberler arasında. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: BUGÜN ARAYA GELİYOR