?400 KADAR YPG MENSUBU MENBİÇ´TEN AYRILDI? HABERİ

?400 KADAR YPG MENSUBU MENBİÇ´TEN AYRILDI? HABERİ

Suriye ordusunun, Şam ile Kürtler arasında varılan anlaşma gereğince 400 kadar YPG mensubunun Menbiç´ten ayrıldığını açıkladığı bildiriliyor

Sputnik Ajansında yer alan habere göre Suriye ordusu Menbiç´in batı sınırında mevzilerini güçlendirdi

Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile Kürtler arasında varılan ve YPG´nin Menbiç bölgesinden çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar YPG mensubunun 30 araçlık bir konvoy ile birlikte Menbiç´ten ayrıldığını duyurdu.

Suriye Savunma Bakanlığı´nın basın servisi, Sputnik´e yaptığı açıklamada, "Suriye´nin kuzeyindeki bölgede yeniden barışın sağlanması adına varılan anlaşma uyarınca 30 araçlık bir YPG konvoyu, Menbiç´i Fırat Nehri´nin doğu kıyısında terk etti" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan bakanlık, YPG´lilerin Menbiç kentini terk ettiği görüntünlerin yer aldığı bir videoyu Facebook aracılığıyla dünya ile paylaştı.

Daha önce bir Sputnik muhabiri, Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) olası bir operasyonunu önlemek amacıyla Menbiç yakınlarında konuşlandığını aktarmıştı.

Kremlin, Suriye ordusunun Menbiç´in kontrolünü ele geçirdiği bilgisini doğruladı

Geçtiğimiz günlerde Suriye ordusundan yapılan açıklamada, halkın isteği ve talebi üzerine ordunun, Menbiç´e girdiği ve Suriye bayrağını göndere çektiği bilgisi paylaşılmıştı.

Suriye ordusu sözcüsü, gelişmeyi "Askerlerimiz Menbiç´e girdi ve bayrağı göndere çekti. Menbiç´teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu.

YPG, Suriye hükümetine, Türkiye´nin olası bir müdahalesini engellemek amacıyla aralarında Menbiç´in de dahil olmak üzere boşalttıkları bölge üzerinde kontrol sağlaması yönünde çağrıda bulunmuştu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ