12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA
KÜLTÜR SANAT 22.08.2023 15:27:00 7647 0

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

İzmit’in sembol tatlısı pişmaniyenin tanıtıldığı ve kültür sanat etkinliklerinin de yer aldığı, İzmit Belediyesi tarafınca düzenlenen 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali, 25-26-27 Ağustos tarihlerinde İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleşecek. Üç gün boyunca farklı söyleşiler, dans gösterileri, yarışmalar, konserler, video gösterimleri, atölye, defile ve Pişmaniye Tarihi başlıklı bir fotoğraf sergisinin yer aldığı festival programının sürpriz konuğu ise Hüsnü Şenlendirici. Kültürel mirasla yerel lezzetlerinin harmanlandığı festivalde kent kültürünün bütünüyle kalkınması ön planda tutulurken kent esnafının ticari faaliyetlerinin güçlenmesi hedefleniyor. Çevre il ve ilçelerden de katılımın da yoğun ölçüde olacağı beklenen festivalde, toplumsal fayda odaklı projeleri, uygulamaları ve başarılı uygulayıcılarını desteklemek amacıyla verilen Altın Pişmaniye Ödülleri de ilk kez sahiplerini bulacak. 

2009 yılından bu yana düzenlenen İzmit Pişmaniye Festivali, bu yıl çerçevesini genişleterek kentin sembol tatlısı pişmaniyeyle kültür sanat etkinliklerini bir araya getiriyor. 25-26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali, pişmaniye çekimleri, yarışmalar, atölyeler, video gösterileri, söyleşiler ile yerli ve yabancı grupların performanslarının ve konserlerin yer aldığı birbirinden renkli birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Festivalde AyCan Pişmaniye, Burak Pişmaniye, Buşah Pişmaniye, Doycan Pişmaniye, İZPAŞ, Naz Pişmaniye, Önder Pişmaniye, Özcan Pişmaniye, Simay Pişmaniye gibi Kocaeli ve İzmit’in önde gelen pişmaniye üreticileri de katılımcılarla buluşacak.

25 AĞUSTOS 2023, CUMA

Açılışını, pişmaniyecilerin stantlara yerleşip satışa başlamasıyla yapacak olan festivalde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, saat 12.00’de grup liderlerini makamında ağırlayacak. Saat 13.00’te Pişmaniye Tarihi başlıklı fotoğraf sergisinin açılışının hemen ardından tüm Kocaeli ve İzmit halkının katılımına açık olan ödüllü “Pişmaniyeli Tatlılar” ve “Pişmaniye Yeme” yarışmaları düzenlenecek. Saat 16.00’da Kent Meydanı’nda düzenlenecek Yiyen Bir Yemeyen Bin Pişman: Pişmaniye Anıları başlıklı söyleşide, kentin en yaşlı ve en genç pişmaniye ustaları anılarını anlatacak. Festival, söyleşinin ardından İzmitli sanatçı Bülent Tamer’in saat 17.00’de Kent Meydanı’nda vereceği konser ve Kültür Tepesi Atatürk Anıtı Önü’nde saat 18.30’da düzenlenecek kortejle devam edecek. Saat 19.00’da pişmaniye stantlarının resmi açılışının ve pişmaniye çekiminin gerçekleşeceği festivalde, 19.30’da ise bu yıl ilk kez verilen Altın Pişmaniye Ödülleri yine Kent Meydanı’nda sahipleriyle buluşacak. İlk gün, İzmit ve Edirne Belediyeleri, İstanbul, Bursa, Antalya ve Adana Büyükşehir Belediyeleri ile Karadağ-Herceg Novi bandolarının performansıyla sona erecek.

26 AĞUSTOS 2023, CUMARTESİ

Coşkunun kaldığı yerden devam edeceği festivalde ikinci gün, pişmaniye stantlarının satışa açılmasıyla başlayacak. Ödüllü “Pişmaniye Yeme” yarışmasının devam edeceği festivalde 14.00-18.00 saatleri arasında katılımcılar, Kuruçeşme Meydanı, İzmit Belediye Meydanı, 41Burda AVM, Fethiye Caddesi ve Gülümse Kafe Yahyakaptan’da; Bosna Hersek, Karadağ, Romanya ile EdirneBelediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli il ve ülkelerin halk danslarıyla doyasıya eğlenecek. Saat 16.00’da Kent Meydanı’nda “Gelenekten Lezzete Pişmaniye” başlıklı video gösteriminin gerçekleşeceği festival, 19.00’da gerçekleşecek Ayşe Sayan Organizasyon Kaftanı Eda Defilesi’yle devam edecek. Saat 19.30’da, bu yıl ilki gerçekleşecek Pişmaniye Sıra Gecesi’yle renklenen festivalin ikinci günü, saat 21.00’de Hüsnü Şenlendirici’nin eğlenceli konseriyle son bulacak. 

27 AĞUSTOS 2023, PAZAR

Festivalin üçüncü ve son gününde pişmaniye stantları saat 11.00’de satışa başlarken ödüllü “Pişmaniye Yeme” yarışmasıyla yine renkli anlar yaşanacak. Saat 14.00’te gerçekleşecek “Bir Pişmaniyecilik Hikâyesi” başlıklı söyleşinin ardından saat 15.00’te, başladığı günden bu yana ilgiyle takip edilen MasterChef All Star’ın sevilen yarışmacısı Tahsin Küçük eğlenceli bir söyleşi içinfestival katılımcılarıyla bir araya gelecek. Yürüyüş Yolu, Outlet Center, Kuruçeşme Meydanı, 41Burda AVM ve Gülümse Kafe Yahyakaptan’da; Bosna Hersek ve Romanya halk danslarıyla, Adana, Edirne ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri ise bando ve dans gösterileriyle gün boyu katılımcılarla buluşacak. Çocuklar için düzenlenen “Pişmaniye Yapım Atölyesi” saat 15.00’te gerçekleşirken, saat 18.00’de “Gelenekten Lezzete Pişmaniye” başlıklı video yeniden gösterilecek. Pişmaniyecilerin ve tüm pişmaniye severlerin buluştuğu 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali, 18.30’da Ayşe Sayan Organizasyon’un Ateş Dans Gösterisi’nin ardından saat 19.15’te dans gruplarının performanslarını sergileyeceği gala gecesiyle sona erecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı