TRUMP, KUZEY KORE LİDERİ İLE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ

   TRUMP, KUZEY KORE LİDERİ İLE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump´ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un´un görüşme davetini kabul ettiğini açıkladı, ancak bu ülkeye yaptırımların süreceğini bildirdi.

Kim Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-yong´la yaptığı görüşme sırasında Trump´la bir araya gelmek istediğini söylemişti. Görüşme talebini yine Chung bizzat dün akşam Beyaz Saray dışında kamuoyuna açıkladı.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer lan habere göre Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, attığı Twitter mesajında görüşmenin gerçekleşeceğini ama yer ve zamanının sonra belli olacağını bildirdi. Mesajda Kuzey Kore´nin nükleer silahlardan arındırılması beklentisi dile getirildi, tüm yaptırımlar ve azami baskının devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung, Beyaz Saray dışında Kuzey Kore liderinin Trump´la bir an önce görüşme talebine yönelik kısa bir açıklama yaptı. Chung, Kim´in nükleer ve füze denemesi yapmama vaadinde bulunduğunu, Trump´la görüşmesinin Mayıs ayına kadar gerçekleşmesini arzuladığını belirtti.

Güney Koreli yetkili, ülkesiyle Amerika´nın Kore Yarımadası açıklarındaki deniz tatbikatını Nisan ayında yapacağını, Kim Jong Un´un da bu tatbikatların devam etmesi gerektiğini anladığını sözlerine ekledi.

Güney Kore ulusal güvenlik danışmanı, Washington temasları sırasında, Kim´le görüşmesi hakkında Amerikalı yetkilileri bilgilendirdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ