Tarım Müzesi tamamlanmak üzere

 Tarım Müzesi tamamlanmak üzere

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentin turizm gelirlerini artıracak bir ?Tarım Müzesi´ kazandırma çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentin turizmdeki potansiyeline dikkat çekti. Gelecekte turizmden en fazla gelir elde edecek kentlerden birinin Adana olacağını vurgulayan Demirtaş, kentin turizm potansiyelinde en güçlü özelliğin ?çeşitlilik´ olduğunun altını çizdi. Vali Demirtaş, ?Dünyada aynı anda deniz, dağ, tarih, kültür, gastronomi, inanç gibi çok farklı alanlarda turizm potansiyeli taşıyan şehir sayısı çok az. Bu yönü harekete geçirerek Adana´nın gelirini artıracağız? dedi.

ESERLER SERGİLENMEYİ BEKLİYOR

Adana´nın tarımsal zenginliğiyle farlı bir değerin ortaya çıktığına vurgu yapan Vali Demirtaş, ?Tarım alanında yüzlerce yıllık tarih barındıran eserlerimiz sergilenmeyi bekliyor. Ülkemizin en güzel tarım müzelerinden birini Adana´ya kazandırmak için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Eski tarım makinelerinden traktöre birçok tarihi eser müzede sergilenmeyi bekliyor. Sadece bu müzeyle yurtiçi ve yurt dışından tarım sektörü temsilcilerinin ilgisini çekeceğiz? dedi.

(CO) 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ