KATALONYA BAĞIMSIZLIK İLANINI ASKIYA ALDI

    KATALONYA BAĞIMSIZLIK İLANINI ASKIYA ALDI

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, halkın bağımsızlık ilan edilmesi yönünde oy kullandığını ancak bunun İspanya hükümeti ile yürütülecek müzakereler sonucu yapılması gerektiğini söyledi.

Puigdemont, Katalonya Parlamentosu´nun bağımsızlık ilanını görüşmek için düzenlediği oturumunun açılışında bir konuşma yaptı ve  İspanya hükümeti ile müzakerelerin başlatılabilmesi için parlamentodan bağımsızlık ilanıyla ilgili süreci askıya almasını istedi.

Puigdemont, "Sandıktan bağımsızlığa ´Evet´ çıktı. Halkın Katalonya´nın bağımsız bir devlet olması yönünde ortaya koyduğu iradesinin tecelli etmesini istiyorum. Referandum sonuçlarıyla Katalonya bağımsızlık ilan etme hakkını kazandı" diye konuştu.

Katalonya´da 1 Ekim´deki  referandumda, halkın yüzde 90´ı bağımsızlık yönünde oy kullanmış ancak .İspanya  bu oylamayı yasa dışı olarak nitelendirmişti.

 

İSPANYA HÜKÜMETİ KATALONYA´NIN ?ÖRTÜK BAĞIMSIZLIĞINI´ DA TANIMADI

 

İspanya hükümeti, Katalan lider Charles Puigdemont´un Parlamento´da bağımsızlık referandumu değerlendirmesine ilişkin, "Katalonya´nın örtük bağımsızlığını tanımıyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Öte yandan Katalan lider Charles Puigdemont, Parlamento´da ilk kez referandum sonrası yaptığı konuşmada Katalonya bölgesinin "örtük" olarak bağımsız olması gerektiğini vurgulamasının ardından İspanya hükümeti ile müzakere sürecinin tamamlanması için bağımsızlık sürecinin askıya alınması gerektiğini söylemişti. 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ