? İNSAN HAKLARI HER YÖNÜYLE DEĞER BULMALI"

? İNSAN HAKLARI HER YÖNÜYLE DEĞER BULMALI

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 10 AralıkDünya İnsan Hakları dolayısıyla yaptığı açıklamada, demokrasinin yanı sıra, hak ve özgürlüklerinkısıtlandığı ülkemizde, insan haklarından söz etmenin mümkün ola

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Aralık 1948 tarihinde yayınlanan İnsan Hakları EvrenselBeyannamesine ilk imza atan ülkelerden biri olan Türkiye´nin bu imza ile ülkemizde insan hak veözgürlüklerini teminat altına almayı amaçladığını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Özgürlük ve bağımsızlık benimkarakterimdir? sözüne atıfta bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Bu veciz söz; MustafaKemal Atatürk tarafından Türk ulusu adına söylenmiş, kısa olduğu kadar içinde bir destan barındıran,tüm dünyaya örnek teşkil edebilecek bir ifadenin dışavurumudur. Türk ulusunun karakterindebağımsızlık ve özgürlük olduğu için Milli Mücadele döneminde yedi düvele karşı tek vücut olmuş vebağımsızlığını ilan etmiştir. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte ülkemiz, çağdaşlık ve muasırmedeniyetler seviyesinde ilerlemiş, o dönemde dünya coğrafyasındaki pek çok ülkede olmayan insanhak ve özgürlükleri ülkemize kazandırılmıştır? dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 69 yıl önce İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile teminataltına alınan insan hak ve özgürlüklerinin günümüzde sekteye uğradığını da belirterek, ? Tek adamrejimi ile yönetilen ülkemiz adaletsizlikler ülkesi haline getirilmiştir. OHAL Kapsamında KanunHükmünde Kararnameler (KHK) ile yüzlerce, gazeteci, sendikacı, akademisyen sadece fikirlerindendolayı cezalandırılmıştır. Ülkemizde düşünce özgürlüğünün önü tıkanmış, kadın ?erkek eşitsizliği zirveyapmıştır. Böyle bir ortamda ülkemizde insan haklarından, özgürlüklerden söz etmek mümkündeğildir? diye konuştu.

CHP olarak insan hakları ve demokrasi mücadelesini yılmadan, usanmadan sürdüreceklerini kaydedenÖmer Fethi Gürer, ?İnsanlar arasında dil, din, ırk, renk, mezhep ayrımı yapılmadan, ayrımcılığın,ötekileştirmenin olmadığı, toplumdaki her bireyin birbirlerinin yaşam hakkına, düşüncesine saygıduyduğu bir dünya ve Türkiye özlemiyle, tüm yurttaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününükutluyorum? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ