?İDLİB SALDIRISININ İÇYÜZÜ TAM OLARAK ANLAŞILAMADI?

   ?İDLİB SALDIRISININ İÇYÜZÜ TAM OLARAK ANLAŞILAMADI?

Birleşmiş Milletler (BM) ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye´nin İdlib kentindeki saldırının havadan düzenlendiğini şu an itibarıyla doğrulanamadığını açıkladı.

Sputnik Ajansının verdiği habere göre basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BM Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Kim Von Su, İdlib´de yaşananlarla ilgili bilgilerin gelmeye devam ettiğini an itibarıyla olayın iç yüzünün henüz tam olarak anlaşılmadığını ifade etti.

Kim, "Haberlere göre saldırı havadan gerçekleşti ve bir yerleşim birimi vuruldu. Ancak şu aşamada saldırının nasıl gerçekleştiğini net olarak teyit etmek imkansız" dedi.

İDLİB´DE KİMYASAL SALDIRI İDDİASI

Dün Suriye´nin İdlib kentinde düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıda en az 70 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Rusya, olayın ardından yaptığı açıklamada savaş uçaklarının o bölgede uçuş yapmadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler´in 2013 yılında imzaladığı 2118 no´lu kararı gereği elindeki kimyasal silahları uluslararası kuruluşa imha edilmek üzere teslim eden Suriye ise, İdlib´de iddia edildiği gibi kimyasal saldırıda bulunmadığını, ülkenin elinde artık kimyasal silah bulunmadığını hatırlattı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ