?FETÖ DESTEKÇİLERİNİ İADE ETMEZ İSE ALMANYA TERÖRİSTLERİ KORUYAN ÜLKE OLUR!?

 ?FETÖ DESTEKÇİLERİNİ İADE ETMEZ İSE ALMANYA TERÖRİSTLERİ KORUYAN ÜLKE OLUR!?

Die Zeit gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor" dedi.

Sputnik´te yer alan habere göre Erdoğan, gazeteye yaptığı açıklamada, "Almanya bu hatasını düzeltmeli" diye konuştu.ve  FETÖ destekçilerini Türkiye´ye iade etmediği sürece Almanya´yı ?teröristleri koruyan ülke´ olarak göreceklerini söyledi.

Erdoğan, Almanya ile Türkiye´nin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek, " Merkel´le bir sorunum yok" derken  Gerhard Schröder´in Başbakanlığı döneminde Almanya ile Türkiye ilişkileri için  değindi ve  "O zaman ilişkiler gerçekten çok farklıydı" dedi ve o dönemleri özlediğini vurguladı.

Alman hükümetinin 140´den günden fazla bir süredir Türkiye´de tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel´in serbest bırakılması için gösterdiği çabayı anlayamadığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Merkel´in bir terör zanlısının kurtarılmasını gündemine alması, benim açımdan çok tuhaftı" dedi. .´Teröristlerlerle söyleşi yapan bir gazetecinin de onlara destek sunmuş olacağını, bunun da suç olduğunu´ belirten Erdoğan, "Gazeteciler bunu yaparak teröristlerin propagandasına yardım etmiş oluyor. Bu dünyanın her yerinde davacı organlar tarafından böyle değerlendirilmektedir" diye konuştu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ