Erol Manisalı ?DAN ?Siyasal İslam, Batıcılık ve ?Batılılık´ Kıskacında Türkiye? YAPITI

  Erol Manisalı ?DAN  ?Siyasal İslam, Batıcılık ve ?Batılılık´ Kıskacında Türkiye? YAPITI

Ülkemizin önemli akademisyenlerinden, Cumhuriyet yazarı, aydınlanma ve bilim insanı Prof. Dr. Erol Manisalı´nın yeni kitabı ?Siyasal İslam, Batıcılık ve ?Batılılık´ Kıskacında Türkiye? Tarihçi Kitabevi etiketiyle yayınlandı.

Manisalı, bu kitabında ağırlıklı olarak Türkiye´nin ?Batılılık, Batıcılık ve Siyasal İslam? üçgeni içindeki etkileşimlerini ele alıyor. 

Kitapta kimi güncel olaylara da yer verilirken, birey-toplum etkileşimiyle katılımcı demokrasi bağı da inceleniyor.

Erol Manisalı, kitabı için şunları belirtiyor:
?Kısa yazılar halinde, ?Batılılık- Batıcılık çelişkileri´ ve özellikle bu çelişkinin siyasal İslam´a nasıl yardımcı olduğu işlendi. Özellikle AKP iktidarı döneminde ortaya çıkan çelişkiler yumağı, ?siyasal, ekonomik ve kültürel´ boyutları ile değerlendirilmiştir. Geçtiğimiz son baharda, Gündoğan´da (Bodrum) bahçedeki bir zeytin ağacının altında kaleme aldığım bu yazılarda AKP döneminde, ?insan-toplum ilişkilerindeki garipliklere ve açımlara değinilmiştir.
Bireyin yararı ve mutluluğu ile kamusal yarar arasındaki çatışmalar, ?çıkarlar, din, kültür ve emperyalizm bağlamında´ ele alındı. Birey-toplum etkileşimiyle katılımcı demokrasi bağları incelendi. Kimi güncel olaylara da kitapta yer verdim.
 Küçük yaşlardan beri koyu bir ?çevreci´ olduğum için, ?bireysel çıkar-kamusal yarar bağlamında´ bu konuya da girdim. Son 15 yıldır yaşam tarzımızdaki değişikliğin yalnız demokrasiye değil ?insanlığa ve çevreye de nasıl zarar verdiğini´ anlatmaya çalıştım. Özellikle de kamusal yararın yok edilmesi açısından...?

Türkiye´nin içinden geçtiği süreçleri en iyi bilen isimlerden olan, ülkemiz, yakın coğrafyamız ve dünyadaki gelişmeler ışığında güncel olayları analiz eden Prof. Dr. Erol Manisalı´nın daha önce Tarihçi Kitabevi´nden yayınlanan ?Attila İlhan´la Hayatın İçinden?, ?60 İnsan Benim İçin Ne Yazdı?, ?Onlar için Yazdıklarım; 60 İnsan? ve ?Türkiye Nereye? Kumpas Kime Kuruldu?? isimli kitapları da bulunuyor.

Prof. Dr. Erol Manisalı, Siyasal İslam, Batıcılık ve ?Batılılık´ Kıskacında Türkiye, Tarihçi Kitabevi, 96 sayfa.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ