CHP´NİN YÜRÜYÜŞ´E KATILMA ÇAĞRISINA HDP´DEN KOŞULLU YANIT!

    CHP´NİN YÜRÜYÜŞ´E KATILMA ÇAĞRISINA HDP´DEN KOŞULLU YANIT!

HDP Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Edirne´ye uzatılması halinde ?Adalet Yürüyüşü´ne dahil olabileceklerini söylediği bildiriliyor

Sol.org haber sitesinin Dihaber´in haberine dayanarak bildirdiğne  göre HDP´nin İstanbul´daki il binasındaki bayramlaşmada Buldan ?Adalet Yürüyüşü´ne ilişkin konuştu.

CHP´li Kamil Okyay Sındır HDP´ ye yapılan bayram ziyareti sırasında  Ankara´dan İstanbul´a devam eden yürüyüşteki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu´nun selamlarını getirdiklerini ifade etmiş, ?Bayramlar sevginin, barışın ve adaletin öne çıkarıldığı ve bir arada yaşamı geliştiren günlerdir. Bunu bayram sonrasında da büyütmemiz gerekir. Ancak ne yazık ki milli iradeyi temsil ettiği halde burada aramızda olmayan, tutuklu yargılanan başta eş genel başkanlar olmak üzere milletvekilleri var. Onlara da sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz? diye konuşmuştu. .

Buldan bu çağrıya yanıt olarak yaptığı anlaşılan açıklamada ise  "Adalet herkes için istenirse adalet olur. Sadece kendilerine yapılan haksızlıklar için adalet aramak yanlıştır. Bizler yürüyen yurttaşlarımız Kandıra´ya ulaştıklarında manevi bir karşılama yapacağız. Fakat yürüyüş Edirne´ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz" dedi.

Bilindiği gibi HDP´nin eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne´deki cezaevinde halen tutuklu bulunuyor.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ