?AKP HÜKÜMETİ EKONOMİDEKİ PERİŞANLIĞINI BİZZAT İLAN ETTİ?

 ?AKP HÜKÜMETİ EKONOMİDEKİ PERİŞANLIĞINI BİZZAT İLAN ETTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, kamu şirketlerinin Varlık Fonuna aktarılmasını, ?Dünyada her türlü finansal enstrüman gördük ama varlıklarını ortaya koyup geleceğini satmaya çalışan bir ekonomi yönetimi için gerçekten söylenecek çok fazla şey yok?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Lale Karabıyık, aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul A.Ş, Türksat Uydu, Haberleşme Kablo ve İşletme A. Ş., Eti Maden ve Çaykur gibi birçok kamuya ait şirketin hazineye ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonu´na aktarılması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, bu aktarıma sert tepki gösterdi.

CHP´nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre Karabıyık 9756 sayılı KHK ile alınan bu kararın kabul edilemez olduğunu söyledi ve ?Bu, hükümetin ekonomideki perişanlığını bizzat ilan etmesidir, bir mali disiplinsizlik ifadesidir? dedi. ve  Türkiye Varlık Fonu´nun borçlarının, Devletin mali tablolarında borç ile ilgili istatistiklerde yer almayacağını da hatırlatarak, ?Bu ne demektir? Türkiye´nin kamu borcu daha az görünecek. Yazıktır, günahtır bu ülkeye?? şeklinde konuştu. 

Bu devrin aynı zamanda hükümetin borçlanma imkânlarının kısıtlı olduğunu, kredibilitesinin azaldığını, bütçe imkânlarının azalmış ve sıkışık olduğunu da gösterdiğinin altını çizen Karabıyık,şu sözleri ekledi:

?Hükümet bunu ilan ediyor. Bu mülklerin fona devri yapıldı ki, şimdi de bunlar karşılık gösterilerek kaynak arayışına gidilecek, tabi bu varlıkların gelecekteki getirileri de para ettiği için onlar da satılacak. Ülke geleceğini satıyorsa artık işin geldiği noktayı siz düşünün. Dünyada her türlü finansal enstrüman gördük ama varlıklarını ortaya koyup geleceğini satmaya çalışan bir ekonomi yönetimi için gerçekten söylenecek çok fazla şey yok? 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ