?ADANA İŞSİZLİKTE ŞAMPİYON?

 ?ADANA İŞSİZLİKTE ŞAMPİYON?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana´nın işsizlikte birinci, en pahalı iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekti.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, işsizlikle ve pahalılıkla kavrulan Adana´da Toplum Yararına Program´dan yararlanan işçilerin bu yıl işe başlatılmamasını meclise taşıdı

?ADANA´DA İŞBAŞI YOK!?

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) Türkiye İş Kurumu´nun uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programdan (TYP) yararlanan işçilere bu yıl iş başı yaptırılmaması nedeniyle konuşan Tümer, TYP´nin işsizliğin yoğun olduğu yerlerde istihdamda zorluk çeken işsizlerin çalışabilmesine olanak tanıma amacı taşıdığını ancak işsizlikte birinci, hayat pahalılığında üçüncü sırada yer alan Adana´da bu kapsamdaki işçilere henüz çalışma izni verilmediğini vurguladı.

?NE ZAMAN İŞBAŞI YAPACAKLAR??

?Adana ilimiz işsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerin başında gelmektedir ve hayat pahalılığında da Türkiye´de 3. sırada yer almaktadır? diye konuşan Tümer, şunları söyledi:
?Bu olumsuzluklara karşılık Türkiye genelinde birçok ilde Toplum Yararına Program kapsamında çalışan işçiler iş başı yapmışken maalesef bu kapsamdaki işçiler Adana´da henüz işe başlatılmamıştır. Geçtiğimiz yıl 18 Mart´ta iş başvuruları alınan ve 24 Mart´ta işe başlayan çalışanların, bu yıl Nisan ayında olmamıza rağmen henüz iş başvuruları dahi alınmamıştır. Program gereği yılda 9 ay çalışma olanağı tanınan işçilerimiz için başvuru süreci ne zaman başlayacaktır??

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: ADANA İŞSİZLİKTE ŞAMPİYON