?Üniversite-Sanayi İşbirliğini Çok Önemsiyoruz?

?Üniversite-Sanayi İşbirliğini Çok Önemsiyoruz?

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler ve Fakültesi Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından ?Üniversite Mezunlarının İstihdamı ve İş Dünyasının Beklentileri? konulu konferans düzenledi.

ÇÜ Akif Kansu Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen konferansRektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu´nun açılış konuşmasıyla başladı. Her alanda eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında Prof. Dr. Elekcioğlu, eğitim denilince akla sadece belli yaştaki çocuk ve genç nüfusun okullarda eğitim öğretim görmeleri olarakdüşünülmemesi gerektiğini söyledi. Küreselleşen dünyada her bireyin uzmanlık alanı dışındaki konularda da kendini geliştirmesi, farkındalığının artması için eğitimin önemini vurgulayan Prof. Dr. Elekcioğlu, ?İşbaşında eğitimle birlikte çalışanlara, iş değiştirmek isteyenlere ve işsizlere yeni beceriler kazandıracak her türlü çabayı eğitim olarak düşünmek gerekir.? dedi.

?Çukurova Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Başarılarıyla Bölgenin Lider Üniversitesi.?

Çukurova Üniversitesi´nin kuruluşundan itibaren ulusal ve uluslararası başarılarıyla bölgenin lider üniversitesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Elekcioğlu, Çukurova Üniversitesi´nin akademik kadrosu, idari personeli, mezunları, öğrencileri, iş birliği içerisinde bulundukları akademik çevre, kamu ve özel kuruluşlarla geniş bir aile oluşturmayı başarmış büyük bir üniversite olduğunu vurguladı.

?Üniversite-Sanayi İşbirliğini Çok Önemsiyoruz?

?Çukurova Üniversitesi´nin bu başarısının merkezinde insana doğaya sevgi ve saygı vardır.? diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

?Günümüzde üniversiteler, sanayi kuruluşları ve devlet toplum yararına bir araya gelmektedir. Bu anlayışla üniversite sanayi işbirliği geliştirilmesi toplantısında üniversitemiz ev sahipliğinde bir işbirliği protokolü imzalandı üniversite sanayi işbirlikleri bir takım alt başlıklardan oluşuyor bunlar arasında genel araştırma işbirliğinin dışında bilgi transferi ve eğitim projeleri araştırma konsorsiyumları ve ortak işbirliği merkezlerinin kurulması yer alıyor.Bu çalışmalar için eğitim ve çalışma alanlarına finansal destek sağlamak, öğrenciler için fakültelere uygulama alanları açmak ve bu doğrultuda bölgesel ekonomik gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimiz için çok önemli faydalar sağlayacak olan ?Üniversite Mezunlarının İstihdamı ve İş Dünyasının Beklentileri´ konferansının düzenlenmesinde emeği geçen ilgililere teşekkür ediyorum.?

?Tüm Dünya Üçüncü Nesil Üniversite Modelini Konuşuyor.?

Açılış konuşmasının ardından ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Arıkan´ın moderatörlüğündeki konferansa geçildi. Sanayi ve üniversite işbirliğini odak noktasına koyan üçüncü nesil üniversitelerin artık tüm dünyanın konuştuğu bir kavram olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arıkan, ?Gittiğimiz her ülkede gerçekleştirdiğimiz toplantılarda favori ?üçüncü nesil üniversite´; yani sanayi dünyasını da içine katarak yol alan bir üniversite??Üniversite Mezunlarının İstihdamı ve İş Dünyasının Beklentileri´ konferansını da işte bu nedenle düzenledik. Organizasyondan sonra, üniversite mezunlarının istihdamı, aynı zamanda iş dünyasının beklentilerini ele hep beraber tespit etmiş olacağız.? şeklinde konuştu.

Bilgiç, Menevşe, Meydan ve Kocaman, Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı.

?Üniversite Mezunlarının İstihdamı ve İş Dünyasının Beklentileri?  adlı konferansın konuşmacıları Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, İş Kur Adana İl Müdürü Haşim Meydan ve Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman iş dünyasının beklentileriyle ilgili bilgiler verip, kendi uzmanlık alanlarında deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu´nda düzenlen etkinliğe birçok bölümden öğrenciler büyük ilgi gösterirken,konferans soru cevap şeklinde sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: