ÖZDİŞ´DEN BÜYÜKŞEHİR´E TAŞERON HAKLARIYLA İLGİLİ UYARI

ÖZDİŞ´DEN BÜYÜKŞEHİR´E  TAŞERON HAKLARIYLA İLGİLİ UYARI

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve bağlı şirketlerde görev yapan özellikle taşeron işçilerin maaşlarını aylardır alamadığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Gelen bilgilere göre 1 Kasım itibariyle taşeron işçilerin  4 aylık hak edişleri ödenmemiş, kadrolu işçilerin ise 5 ikramiye, 6 fazla mesai ile Kurban Bayramı yardımları ödenmemiş. Altın Koza A.Ş. personelinin de 3 aylık maaşı ödenmemiş, üstelik Altın Koza A.Ş.´de işten çıkarılan birçok işçinin tazminatı da aylardır ödenmemiş. Ayrıca belediyede yetkili sendika olan Türk-İş e bağlı Belediye İş sendikasının Adana Şubesi´nin kongre sürecinin yaklaşmasıyla sendika delegeliği için çalışan belediye personelinin sürgünle tehdit edildiği de iddialar arasındadır. Bir belediyenin işi sendikal faaliyetlere çomak sokmak, bu anlamda çalışanını tehdit etmek değil halkına hizmet etmektir! 

Dünyanın her yerinde işçi sınıfı vardır, var olacaktır. Önemli olan işçinin, emekçinin hak ettiği şekilde çalışması, maaş alması ve yaşayabilmesidir. 

Adana´mız zaten uzun yıllardır işsizlikle ve yoksullukla boğuşuyor, ilgili istatistiklerde hep Türkiye birincisi oluyor. Bütün bunların yanında Adana´mızın Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına aylarca maaş ödememesi, ikramiyelerini vermemesi insanların açlığa mahkum edilmesi demektir. 

Alın teriyle, 3 kuruşluk maaş için çalışan işçimizin maaşını alamaması, evine ekmek götürememesi, faturalarını ödeyememesi kabul edilecek bir durum değildir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye buradan çağrı yapıyorum; Sayın Başkan, personelinizin mağduriyetlerini giderin, analarının ak sütü gibi helal olan maaşlarını bir an önce verin.(HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: