BİLİME GÖRE, BAŞARININ TEMELİ "BABA"
Başarılı bir baba çocuk ilişkisi, çocuğu hayata daha güçlü hazırlıyor.
Tarih: 5.6.2017 10:51:38/ 362okunma / 0yorum

Babası akademik yaşamları ile ilgilenen çocukların, okul hayatında daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz? Peki, baba – çocuk etkileşimi arttıkça çocuğun matematik zekâsının ve kelime haznesinin yükseldiğini...

Belki anneler biraz üzülecek ama Babalar Günü yaklaşırken babalara haklarını vermek gerekiyor. Araştırmalara göre baba ve çocuk arasındaki bağın kalitesi çocuğun gelişiminde çok önem taşıyor. Peki, babalar iyi bir örnek olmak, çocuğuyla ilişkinin kalitesini artırmak için neler yapmalı? Uzman Klinik Psikolog Ece Eryılmaz anlatıyor:

Belki haklarında anneler kadar çok yazılmış methiye yok. Çoğu zaman kendilerini çocuklarının gözünde ikinci planda da kalmış hissedebilirler ama bilimsel araştırmalar babaların haklarını onlara teslim ediyor. Çünkü çocukların babalarıyla kurduğu ilişki, kelime dağarcığından analitik zekâya kadar pek çok noktayı biçimlendirmede kritik rol oynuyor.

Çocukların ruh sağlığının gelişiminde anne kadar babanın rolünün de çok önemli olduğunu anlatan Eryılmaz, "Babalar ile yapılan bazı yeni çalışmalar, babanın doğum sonrasında devam edecek ilgisinin doğum öncesindeki ilgisi ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Her ne kadar en başından beri kadınların biyolojik ve hormonal olarak anneliğe hazır olduğu bilinse de, bebeğin anne rahmine düşmesi ile erkeklerde de bazı hormonal değişimler olmaktadır. Buna rağmen erkeklerin bebeği kucağına alır almaz babalık duygusunu hissetmeleri beklenmez. Yapılan araştırmalarda özellikle çocuklarıyla daha çok zaman geçiren, fiziksel temas halinde olan ve öz bakımı konusunda yardımcı olan erkeklerde baba rolünün gelişiminin daha kolay olacağı belirtilmektedir" diyor.

Yapılan araştırmalara göre babanın ilgisi ve yakınlığı ile büyüyen çocukların akademik performanslarının daha yüksek olduğunu anlatan Eryılmaz, "Bazı çalışmalar, babaların çocuklarına akademik yönden ilgi göstermesinin çocuğa; anne ilgisinden daha fazla akademik başarı getirdiğini belirtiyor. Nitekim, bu çocuklarda okula karşı olumlu tutumun, motivasyonun ve bilişsel becerilerin baba ilgisinden yoksun olanlara göre daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Babadan ilgi görmenin çocukların öz güveninin artmasına ve kendi iç kontrol mekanizmalarına doğru orantılı bir katkı sağladığı saptanmıştır. Bazı araştırmalar ise çocukları ile daha fazla etkileşimde bulunan babaların çocuklarının matematik zekâlarının olumlu etkilendiğini ve daha geniş bir kelime dağarcığına sahip olduklarını ortaya koymuştur" diyor.

Eryılmaz, "Çocuğun duygusal ve fiziksel ihtiyaçları baba tarafından da karşılanmalıdır. Mesela çocuğa sevdiğini söyleyebilir, sarılabilir, ona gülümseyerek ve şakalaşarak sevgisini somut bir şekilde ifade edebilir. Aynı zamanda onun yaşadığı problemleri dinleyerek, onu yargılamadan birlikte çözüm yolları bulmaya çalışarak ve duyguları hakkında konuşarak iletişim kurabilir.

Bunlar çocuğun kendini değerli görmesine ve güvende hissetmesine yol açar. Ayrıca beslenme konusunda da babaların rolü oldukça büyüktür. Çocuğunu besleyen bir baba aralarında yakın bir ilişki kurulmasını sağlayacaktır" dedi.

Dış dünyanın rehberi baba

Babaların bir diğer önemli rolünün de ev içinde ve dış dünyada bir rehber görevi üstlenmesi olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, "Okul öncesi dönemde babanın çocuğu dış dünyaya hazırlamak için fiziksel oyunlar oynamaya teşvik etmesi, bir yandan da çocuğun özerkliğini kazanması için küçük adımlarla özgüven inşa etmesi önemlidir. Bu nedenle babalar okul öncesi dönemdeki çocuklarına nasıl giyinmeleri gerektiğini, eve gelen misafirleri karşılamayı ve günlük yaşamdaki hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkabileceklerini öğretebilirler. İlkokul çağında ise çalışmaya teşvik etmek için para yönetimini ya da bir spor / sanat dalını öğretme konusunda destek olabilirler. Kendi okul deneyimlerini anlatabilirler. Ergenlik döneminde ise babaların ergen ile konuşmak için hevesli olduğunu göstermesi, onun kendisi ve hayat hakkındaki düşüncelerini merak etmesi, hayat tecrübelerini öğüt vermeden anlatması, diyaloglarının sürekliliği yakın ilişki içinde kalmalarına destek olacaktır. Ev dışında birlikte yapacakları aktiviteler, sosyal sorumluluk projelerine ya da babanın kendi işine bunaltıcı ve yorucu olmadan ergeni dâhil etmesi de ergene kendini değerli ve güvende hissettirecektir. Bunların yanı sıra, ergenlik döneminde alkol, madde kullanımı, arkadaşlık ilişkileri, şiddet hakkında da babaların çocukları ile konuşmaları gerekir" dedi.

Babaların kendini kontrol etmeyi öğrenmesinin de kritik rol oynadığını anlatan Eryılmaz´a göre konu hakkında yapılan çalışmalar; yaramaz, üzgün ya da kontrolünü kaybeden çocukların davranışları karşısında sakin bir şekilde davranan babaların erkek çocuklarının daha az saldırgan olduğunu, kız çocuklarının ise arkadaşları ile daha az sorun yaşadığını gösteriyor. Öte yandan, babanın çocuklarına karşı disiplin de sağlaması gerekiyor. Peki, bu nasıl yapılmalı?

"Öncelikle babanın kendi duygularını ve beden dilini özellikle ellerini kontrol altına alması gerekmektedir" diyen Eryılmaz, "Çocuğuna bağıran, döven, vuran ya da bir eşyaya zarar veren babalar aslında disiplin vermekte başarısız olup sadece kötü davranışın modeli haline gelir.

Çünkü kontrolü kaybettiklerinde çocuklarının saygısını da kaybederler. Ne yazık ki birçok baba çocuklarını kontrol edemediğinde hüsrana uğrar, kendi öfkesini kontrol edemez ve aslında ne yapacağını da tam olarak bilemez. Baba olmak demek çocukla arkadaş olmak demek değildir.

Çocuğun kendini güvende hissedebilmesi için sınırlara da ihtiyacı vardır. İstenmeyen söylemleri ya da davranışları olduğunda ona fiziksel ya da duygusal şiddet uygulamadan ancak kararlı ve tutarlı bir şekilde, anne ile ortak bir tutumla sınır koyması gerekmektedir" dedi.

İYİ BABA OLMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT...

Sevginizi gösterin: Çocukların ebeveynleri tarafından istenilmesi, kabul edilmesi ve sevildiğini bilmesi onları güvende hissettirir. Özellikle babaların çocuklarına sarılmaya istekli olmaları ve bu konuda kendilerini rahat hissetmeleri önemlidir. Her gün çocuğunuza ilgi ve yakınlık göstermeniz çocuğun sevildiğini bilmesinin ve hissetmesinin en iyi yoludur.

Çocuğun annesine saygı gösterin: Babaların yapabilecekleri en iyi şey çocuğun annesine saygı göstermeleridir. Eğer evliyseniz evliliğinizi güçlü ve canlı tutmaya çalışın. Eğer boşanmışsanız, hala anneye karşı saygılı ve destekleyici olmanız önemlidir. Birbirine saygı duyan anne babalar çocuklarına da güvenli bir dünya sağlar ve böylece çocuk kendini de saygı duyulan ve kabul edilen bir birey olarak görür.

Çocuklarınızla birlikte zaman geçirin: Çocuğunuzla vakit geçirdiğinizde, sizin için ne kadar önemli ve değerli olduğunu hissedecektir. Eğer sürekli yoğunsanız ve onunla vakit geçirmiyorsanız, o da sizin söylediklerinizi dinlemeyecektir. Çocuklar çok hızlı büyürler, şimdi kaçırdığınız fırsatlar ve birlikte yapmadıklarınız hem şimdi hem de ilerleyen zamanda çok şeyi de beraberinde götürecektir.

Onu dinlediğinizi hissetmesini sağlayın: Özellikle ülkemizde çocuklar ile babanın arasında köprü kurmaya çalışan kişiler annelerdir. Bu yüzden babalar çocuğun yaşadığı problemleri ya da yaptığı davranışları anneden öğrenirler. Çocuklarınızın düşüncelerini veya problemlerini dinleyin ve bunun için zaman yaratın.

Sevgi ile disiplin verin: Her çocuğun rehberliğe, disipline ve sınıra ihtiyacı vardır. Ancak cezalara değil. Çocuğun olumsuz davranışlarının sonuçlarının ne olacağına yönelik konuşun ve gerekirse hatırlatma yapın. Olumlu, istenilen davranışlarını ise manevi ödüllerle (sarılmak, aferin demek gibi) pekiştirin. Açık, net, tutarlı ve sakin şekilde sınır koyan babaların çocukları, nerede ne zaman durmaları gerektiğini bilir, sevilen biri olduklarını hisseder ve güvende olduklarını bilirler.

Rol model olun: Babaları ile birlikte vakit geçirerek büyüyen kız çocukları erkekler tarafından saygı görmenin nasıl olduğunu bilir ve gelecekteki eşlerini de bu şekilde seçerler. Erkek çocukları ise, hayatta en önemli üç şeyi yani dürüstlüğü, alçakgönüllülüğü ve sorumluk sahibi olmayı babalarından öğrenirler.

Çocuğunuzun öğretmeni olun: Babaların hayata yönelik öğreteceği birçok şey vardır. Çocuğa doğruyu yanlışı göstermek, yapabileceklerinin en iyisini yapmaları için cesaretlendirmek ve iyi seçimler yapmayı öğretmek babaların görevidir.

Birlikte yemek yiyin: Öğünleri birlikte yemek sağlıklı aile yaşamının en önemli parçasıdır. Bu yemekler sırasında tüm aile üyelerinin birlikte sohbet etme ve paylaşma şansları da olur. Bu zamanlar aslında babaların çocuklarını dinleme, anlama, konuşma ve öğüt vermeleri için iyi fırsattır.

Çocuklarınıza kitap okuyun: Günümüzde televizyon, tablet ve telefonlar, bizim olduğu kadar çocukların da hayatını ele geçirmiş durumda. Çocuklar, okuyarak, görerek, yaparak ve duyarak en iyi şekilde öğrenirler. Çocuklarınız daha çok küçük yaştayken onlara kitap okuyun. Büyüdüklerinde kendi kendine okumaları için cesaretlendirin. Onlara okumayı sevmeyi aşılamak kişisel ve kariyer gelişimlerinde ömür boyu katkı sağlayacaktır.

Unutmayın babaların işi hiç bitmez: Çocuklar büyüyüp evden ayrıldıklarında bile babalarının öğütlerine ve bilgeliğine ihtiyaçları vardır. Okula gitmek, yeni bir işe başlamak ya da evlenmek. Konu ne olursa olsun babalarının kendi hayatlarında ve geleceklerinde her zaman önemli bir yeri vardır.(CO)








Kaynak: HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
E-Posta *
Telefon
Güvenlik *
Yenile
Yorumunuz *
Sağlığımızla oynuyorlar
Sağlığımızla oynuyorlar
Adana´da 4 mahallede 11 ayrı adrese yapılan operasyonda kesime hazır 47 at, 3 eşeğe el konuldu.
Seyhan Zabıta Müdürlüğü Yılbaşı Mesaisinde
Seyhan Zabıta Müdürlüğü Yılbaşı Mesaisinde
Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yeni yıla az bir zaman kala işyerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.
BALCALI´DAN TIP DÜNYASINA  62 AKADEMİSYEN!
BALCALI´DAN TIP DÜNYASINA 62 AKADEMİSYEN!
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´n de farklı bölümlerde görev yapan ve 2016-2017 yılları arasında Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent olarak unvan alan 62 akademisyen için tören düzenlendi.
"ÜLKEMİZİN OLAĞAN GÜNLERİNE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"
"ÜLKEMİZİN OLAĞAN GÜNLERİNE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"
Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ülkemizin demokrasi ve hukuk devleti yönüyle son dönemde çok ciddi yara aldığını belirtti.
"Et tüketiminin çeşitlendirilmesi gerek"
"Et tüketiminin çeşitlendirilmesi gerek"
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et tüketiminin koyun, keçi, hindi, kaz ve ördekle çeşitlendirilmesi gerektiğini bildirerek, “et üretiminde ve tüketimde bütün ağırlığı kırmızı ette sığır, kanatlıda tavuk etine verdik. Kırmızı ette koyun, keçi eti üretimi ve tüketimi, kanatlıda hindi, kaz ve ördek eti üretimi ve tüketimi artırılmalıdır” dedi.
Romanyalı Öğrenciler Ç.Ü.´yü Çok Sevdi
Romanyalı Öğrenciler Ç.Ü.´yü Çok Sevdi
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus+ kapsamında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Harun Arıkan ve ÇÜ Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Demirhindi programla en fazla öğrenci değişimi yapılan ülke olan Romanya´yı ziyaret etti.
Sarıçam´da Başkan, her çarşamba halkla beraber
Sarıçam´da Başkan, her çarşamba halkla beraber
Sarıçam Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği ve haftada bir gün vatandaşla görüşmeleri sürüyor. Vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan Bilal Uludağ, görevlerinin vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek olduğunu ifade etti.
Büyükşehir´de Zabıta denetimde, Çevre Koruma temizlikte!
Büyükşehir´de Zabıta denetimde, Çevre Koruma temizlikte!
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesi´nde bulunan at ve eşek eti kesiminin kalıntılarının bulunduğunu göl kenarında inceleme ve temizlik çalışması yaptı
Balcalı´da tedavi gören çocuklar için yılbaşı eğlencesi
Balcalı´da tedavi gören çocuklar için yılbaşı eğlencesi
Her yeni yıl öncesi geleneksel hale gelen, Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği tarafından düzenlenen, çeşitli okul, kurum ve kuruluşlarca katkıda bulunduğu etkinlikte çocuklar canlı müzik ve palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi.
İnternet hızımızla dünya sıralamasında, mobilde 32.,sabitte ise 84.basamaktayız
İnternet hızımızla dünya sıralamasında, mobilde 32.,sabitte ise 84.basamaktayız
Ülkelerin internet bağlantı hızları belli oldu
ADANA KENT KONSEYİ GENEL KURULUNU YAPTI
ADANA KENT KONSEYİ GENEL KURULUNU YAPTI
Adana Kent Konseyi, 2016-2017 yılları faaliyet raporlarının sunulduğu olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.
"İş dünyasına yeni soluk; arabuluculuk"
"İş dünyasına yeni soluk; arabuluculuk"
ATO Başkanı Atila Menevşe, yeni sistemin işçi-işveren uyuşmazlıklarını daha kısa sürede çözüme kavuşturacağını söyledi
Adana Barosu´ndan,M. Akif Ersoy´un ölüm yıldönümü  ve Uludere katliamıyla ilgili beyanat
Adana Barosu´ndan,M. Akif Ersoy´un ölüm yıldönümü ve Uludere katliamıyla ilgili beyanat
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük: “İstiklal Marşını O benim değil, milletimindir” diyerek Safahat´ına almayan Mehmet Akif Ersoy´u saygı ve özlemle anıyoruz"dedi. Öte yandan, Av.Küçük "Uludere´de yaşananlar ile evrensel bir hukuk anlayışı temel alınarak yüzleşilmesi gerekmektedir." dedi.
Ç.Ü.´de Yazılım ve Teknoloji Zirvesi
Ç.Ü.´de Yazılım ve Teknoloji Zirvesi
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Çukurova Öğrenci Kulübü tarafından üç yıldır başarıyla düzenlenen etkinliklere bu yıl bir yenisi daha eklendi.
" Verilen bu zararın hesabını kim verecek ? Kınıyoruz"
" Verilen bu zararın hesabını kim verecek ? Kınıyoruz"
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal sosyal medya hesaplarından verilen zararların görüntülerini paylaşarak ,bu zararı verenleri kınadı .
“Ana gündem maddemiz teknoloji olmalı”
“Ana gündem maddemiz teknoloji olmalı”
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, hızla değişen dünyada ülkelerin son derece üstün teknolojiyle donandığını Türkiye´nin bu hızlı değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu vurguladı.
 Hareket halindeki servisten yola düşen liseli kız yaralandı
Hareket halindeki servisten yola düşen liseli kız yaralandı
Adana´nın Kozan ilçesinde hareket halindeki servis aracından yola düşen liseli kız öğrenci yaralandı.
Yüreğir Belediyesi´nden 2 bin öğrenciye mont
Yüreğir Belediyesi´nden 2 bin öğrenciye mont
Yüreğir Belediyesi bu yıl ilçe genelinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kışlık mont dağıttı
Ç.Ü. Kültür Evi´nde "Geleneksel Adana"sunumu
Ç.Ü. Kültür Evi´nde "Geleneksel Adana"sunumu
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi´nin bu haftaki konuğu Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Mimarlık Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Saban oldu.
Başkan Karalar Namık Kemal Mahallesi´nde
Başkan Karalar Namık Kemal Mahallesi´nde
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Namık Kemal Mahallesi sakinlerini ve esnafını ziyaret etti.
Gaziantep´te 70 asker yemekten zehirlendi
Gaziantep´te 70 asker yemekten zehirlendi
15 Temmuz´dan sonra İstanbul Maltepe´den Gaziantep´in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Tugay personeli, yemekten zehirlendi.
Bugünkü hava durumu
Bugünkü hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre, kuzeydoğu kesimler ile zamanla batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde sis ve pus hadisesi ile İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 "Yerelden Genele Sempozyumu" Gerçekleştirildi
"Yerelden Genele Sempozyumu" Gerçekleştirildi
Yaşanabilir bir Adana için "Yerelden Genele Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar, demokrasinin beşiğinin yerel olduğunu söyledi.
Adana Barosu´ndan KHK´lara Tepki
Adana Barosu´ndan KHK´lara Tepki
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 695 ve 696 sayılı kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ile 135 kanun maddesinin değiştirilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin yasama yetkisinin bir kez daha gasp edildiğini, getirilen düzenlemelerle, taşeron işçilerin geçmiş haklarından vazgeçmeye zorlanacağını, cezaevlerinde ABD tarzı tek tip kıyafetin uygulamaya konulduğunu ve tek adam hükümranlığının egemen kılındığını belirtti
EKONOMİYE BAKIŞ
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
2017 SENESİNİ FENA ESKİTTİK
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
CHP TABANA NASIL İNECEK?
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
YÜZYILIN EYLEMİ “YENİ ADANA”
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
BİLDİN Mİ IĞDIRLI HASAN ONBAŞIYI
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
BAŞLANGIÇLARDIR UMUTLARI TAZELEYEN
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
ULU ÖNDER ATATÜRK´ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 79. YILDÖNÜMÜNDE ATAMIZI ÖZLEMLE ANIYOR VE ARIYORUZ.
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE ÇATIŞMA
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
21.12.2015 DEN 23.11.2016 YAZI VE RÖPORTAJLAR-5
KONUK YAZAR
KONUK YAZAR
FİFA KOKARTLI İLYAS AYAN´A VEFA
Ahmet DUMAN
Ahmet DUMAN
Yüz Yıl...
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
YENİ ADANA GAZETESİNİN 100. YAŞ KUTLAMASI
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
SAHADAN GÖZLEMLER: HAYIR YÖNÜNDE
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ (1)
Prof. Dr. Özer OZANKAYA
Prof. Dr. Özer OZANKAYA
MENEMEN SUİKASTININ YILDÖNÜMÜNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ´NE KURULAN SUİKASTLERE KARŞI ATATÜRK DÖNEMİNİN VE SONRAKİ SİYASAL İKTİDARLARININ FARKLI TUTUMLARI!
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
İKİNCİ YÜZYILA GİRİŞ !
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO TALEBİ
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
BAŞ DÖNDÜREN GÜNDEM
Orhan ÖZDEMİR -OBRUK
Orhan ÖZDEMİR -OBRUK
KENDİ KÜLTÜRÜNDEN KORKMAK
Celal Topkan
Celal Topkan
YENİ YILDA TÜRKİYE´NİN GÜNDEMİ
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
VAHİDEDDİN´İN İHANETİ
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
´Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın.´
İlhan ALPER
İlhan ALPER
ASRIN TANIĞI YENİ ADANA
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Ortadoğuya Bulaşmayın!
Cihat OVALI-SPOR YORUM-PANORAMA
Cihat OVALI-SPOR YORUM-PANORAMA
İLK YARININ SON HAFTASI MUTLU BİTTİ
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
BİZ VE İLİM
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
DR.ERCAN ATALAY VE ASKF
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
MODEL VE MODA
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
MANDADAN EVVEL İSTİKLAL
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
HER MAÇ BÖYLE OLMALI
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
AKP´NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONDA ELE ALINIRKEN, “REJİM DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR” ELEŞTİRİLERİ SÜRÜYOR
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
Sevgili dostlar merhaba,
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
KÖR, SAĞIR ve İKTİDARSIZ BİR NESİL YETİŞTİRİYORUZ
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
ZELİHA VE ÇOCUKLARI
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Bugün
7 °C
Pazartesi
6 °C
Salı
7 °C
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg

HAFTANIN PANAROMASI

/resimler/2017-12/27/1318540403036.jpg