"GÜLEN´İN GİZLİCE TÜRKİYE´YE GÖNDERİLMESİ KÖTÜ BİR FİKİR?

Eski CIA Direktörü James Woolsey, ABD Başkanı Donald Trump´ın istifasını istediği eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile bazı Türk yetkililerin, Fethullah Gülen´i ´ABD´nin hukuki süreci göz ardı edilerek ülkeden nasıl gizlice çıkarılabileceğinin

Rus Haber Sitesi Spotnik´ta yayınlanan haberde, Wall Street Journal Gazetesi´ne konuşan ABD Eski CIA Direktörü James Woolsey, kendisinin de katıldığı 19 Eylül 2016´daki görüşmede Michael Flynn, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun da bulunduğunu açıkladı.

Woolsey, o sırada ABD seçimlerinde başkanlık için yarışan Donald Trump´ın danışmanı olarak görev yapan Flynn ile Türk yetkililer arasında ´Fethullah Gülen´in, ABD´nin sınır dışı uygulaması kural ve koşullarını, sınır dışı etmeye yönelik hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek, Fethullah Gülen´in gizlice Türkiye´ye getirilmesini tartıştıklarını´ söyledi.

TARTIŞMA, JOE BİDEN´A DA GÖTÜRÜLDÜ

Eski CIA Direktörü görüşmede taraflar arasında ´gerçek taktiklerin konuşulmadığını´ böyle bir durum olsaydı karşı çıkacağını ve bunun yasallığını sorgulayacağını belirtti. Woolsey, toplantıda Gülen´in gizlice Türkiye´ye gönderilmesinin ´kötü bir fikir´ olduğunu söylediğini, yapılan tartışmayı o dönemde ABD Başkan Yardımcısı olan Joe Biden ile de paylaştığını belirtti. 

Rusya ile bağlantılarını sakladığı için ABD Başkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn´ın geçtiğimiz günlerde Türkiye adına lobicilik yaptığı iddia edilmişti. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: