ANADOLU GAZETE SAHİPLERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ İPTAL EDİLDİ

ANADOLU GAZETE SAHİPLERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ İPTAL EDİLDİ

Daha önce 30-31 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak olan seçimler yapılan itirazlar sonucu BYGM tarafından 8 Şubat 2017 tarihine ertelenmişti.

 Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce 8 Şubat 2017 tarihinde yapılacağı duyurulan Basın İlan Kurumu Genel Kuruluna katılacak Anadolu gazete sahipleri temsilcileri seçiminin, Ankara 17. İdare Mahkemesinin 03/02/2017 tarihli ve Esas No: 2017/352 sayılı kararı gereği yapılmayacak.

Daha önce adaylığını açıklayan TGF üyesi Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim, İbrahim Aslan ve İsmail Temiz adlı gazete temsilcileri Basın İlan Kurumu (BİK) seçimlerine yine şaibenin karıştığını belirterek,  gazete sahipliği ile hiç ilgisi olmayan, üstelik sokaktaki her vatandaşın oy kullanabildiği bu seçimlere şaibe karıştığını açıklamışlardı.  Anadolu basını gerçek temsilcilerinin BİK genel kurulunda görev yapmasının her seferinde engellendiği işaret ederek vekalet rezaleti yaşandığın vurgu yapmışlardı. Aynı kişiler şaibeli seçimin sonucunun Anadolu basın temsilcilerin seçilememesi halinde kesinlikle tanımayacaklarını açıklamışlardı.

Daha önce 30-31 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak olan seçimler yapılan itirazlar sonucu BYGM tarafından 8 Şubat 2017 tarihine ertelenmişti.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: