ZEYDAN KARALAR KUBAT RESİM SERGİSİNDE
GÜNDEM 29.05.2015 11:03:43 830 0

ZEYDAN KARALAR KUBAT RESİM SERGİSİNDE

Kubat Sanatevi'nin Umutların Paylaşımı” adlı yıl sonu karma resim sergisini ziyaret eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşanan seçim süreci nedeniyle gecikerek de olsa resim sergisini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kubat Sanatevi’nin “Umutların Paylaşımı” adlı yıl sonu resim sergisi 26 Mayıs Salı günü saat:18:30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Kalabalık bir sanatsever kitlesinin ilgi gösterdiği resim sergisini Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ziyaret etti. İçinde bulundukları seçim süreci nedeniyle yaşanan yoğunluklardan dolayı sergiye geciktiğinden söz eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar; her şeye rağmen resim sergisini ziyaret etmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Sanat ve sanatçının bir toplum için yeri ve gerekliliğine dikkat çekerek, Kubat Sanatevi’ni ve ressamlarını kutlayan Seydan Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediye olarak sanat ve sanatçının yanında yer aldıklarını vurguladı. Veysel Kubat, Fikri Akdeniz, Alaattin Aldaş, Ayda Oruç, Gözde Yıldız, Tezcan Ballı Çardak, Ferah Eker, Sema Filiz, Selma Kulan, Meryem Köfteci, Mehmet Doylu, Mehmet Nuri Börüban ve Gülruh Badakal gibi 13 ressamın soyut, modern, doğa, peyzaj, figüratif ve altın oran konulu bilimsel izleklerdeki 38 tablosunun yer aldığı Kubat Sanatevi resim sergisi Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sanatseverler tarafından 30 Mayıs gününe kadar ziyaret edilebilecektir.

Sekiz yıldan beri Kubat Sanatevi’nde yaptıkları sanatsal çalışmalarının her yıl sonunda açtıkları karma resim sergileriyle geleneksel bir özellik kazanmaya başladığını söyleyen Kubat Sanatevi Eğitmeni Ressam Veysel Kubat; topluma sunduklarıyla sanatın önemini anlatmaya çalıştıklarından söz etti. “Sergimizin amacı, sanatın sadece kişisel bir eylem olmadığını göstermek, sanatın ve sanatçının duygusal ve toplumsal sorumlulukları olduğunu hatırlatmak ve sanat sayesinde toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmaktır.” dedi. Sanat eserlerinin geçmişin bilinmezliğine ışık tutmasının yanı sıra; zaman kesitleri arasında köprü oluşturarak, tarihin dilimlerinde bir araya gelemeyecek insanların birbirleriyle etkileşimini sağladığını anımsatan Veysel Kubat; insan yaşamından evren yaşamına bırakılan bir gerçeklik olan sanatın, insanın evreni anlama ve o evrene hükmetme çabasının bir ürünü olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı