EKONOMİ 24.07.2023 00:18:00 700 0

"Yüzlerce müfettiş ve denetçi meslekten istifa ediyor"

Vergi Müfettişleri Derneği Başkanı Başli: "Yüzlerce müfettiş ve denetçi meslekten istifa ediyor" dedi.

 

Vergi Müfettişleri Derneği öncülüğünde kamu denetim elemanları, özlük haklarında iyileştirme talebi için Ankara Ulus’ta Atatürk Anıtı önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya destek veren tüm kamu denetim elemanları adına açıklama yapan Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Ahmet Halis Başli, “Yetersiz özlük hakları ve içinde bulunduğumuz mevcut ekonomik koşullar nedeniyle yüzlerce müfettiş ve denetçi en verimli dönemlerinde meslekten istifa etmekte ve özel sektörde çok daha iyi imkânlarla işe başlamaktadır. Bu sebepledir ki, devletimiz yetişmiş denetim gücünü kaybetmektedir” dedi.

Kamu kurumlarının İnceleme, Teftiş ve Denetim Kurullarında görevli yaklaşık 20 bin denetim elemanını temsil eden dernek başkanları ve meslek mensupları, Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında özlük haklarında iyileştirme talebi dile getirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda kamu denetim elemanları adına anıta siyah çelenk bırakıldı.

Öte yandan basın açıklamasına katılan müfettişler, özlük haklarında iyileştirme talebi içeren temsili dilekçe ve dosyaları kutulara bıraktı.

Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Başli açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Bugün burada sayıları yaklaşık 20 bin olan, ülkemizin İnceleme, Teftiş ve Denetim Kurullarında görevli tüm denetim elemanlarını temsil eden dernek başkanları ve meslek mensupları olarak toplanmış bulunuyoruz. Devlet Denetim Elemanları gelinen süreçte başta maaş, tazminat, ek gösterge anlamında benzer öneme sahip diğer mesleklere kıyasla çok geri kalmış durumdadırlar. Özellikle 2011 yılı sonrasında diğer meslek gruplarının özlük haklarına yapılan iyileştirmelerin hiç biri kamu denetim elemanları için yapılmamıştır. Bu yıl itibariyle Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu ile genel idare hizmetleri sınıfındaki istisnasız tüm idarecilere ek zam, ek gösterge iyileştirmeleri yapıldığı halde kamu denetim elemanları için hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Dolaylısıyla Merkezi Denetim elemanları ile benzer aşamalardan geçerek mesleğe alınan Hakim-Savcı, Mülki İdare Amiri ve Sayıştay Denetçisi gibi kariyer mesleklere yönelik yapılan düzenlemeler dikkate alındığında, Adalet ve Mülkiye Müfettişleri ile Sayıştay Denetçileri dışında kalan bütün denetim elemanlarının özlük hakları çok gerilerde kalmıştır.

Yüzlerce vergi müfettişi ve denetçi meslekten istifa etti

Özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı için çok sayıda vergi müfettişi ve denetçinin özel sektörde çalışmak üzere istifa ettiğini söyleyen Başli, “Neticede hem yetersiz özlük hakları hem de içinde bulunduğumuz mevcut ekonomik koşullar nedeniyle yüzlerce müfettiş ve denetçi en verimli dönemlerinde meslekten istifa etmekte ve özel sektörde çok daha iyi imkânlarla işe başlamaktadır. Bu sebepledir ki devletimiz yetişmiş denetim gücünü kaybetmektedir. Bu kayıpların önlenmesi için günümüz şartlarına uygun bir iyileştirmenin yapılması artık kaçınılmaz bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Sorunların çözümü için somut adım atılmadı

Özlük haklarında iyileştirme yapılması için yetkili mercilerle görüşmeler yaptıklarını ancak herhangi bir somut adım atılmadığını dile getiren Başli şöyle konuştu: “Denetim elemanlarını temsil eden mesleki dernekler olarak, düşük ücret alan denetim elemanlarının özlük sorunlarının çözülmesi amacıyla başta Hükümet yetkilileri ve Maliye bürokrasisi olmak üzere bütün muhataplarımıza taleplerimizi iletmemiz ve yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu taleplerimizin haklı görünmesine ve çözüme yönelik tüm desteğin verileceği ifade edilmesine rağmen, şu ana kadar bu özlük sorunlarının çözülmesine yönelik somut hiçbir adım atılmamıştır.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı