YÜREĞİR´DEN ATAKENT´E  KONUT PROJESİ
GÜNDEM 28.01.2018 12:51:00 1125 0

YÜREĞİR´DEN ATAKENT´E KONUT PROJESİ

Yüreğir Belediyesi öz kaynakları ile Atakent Mahallesi´nde yapılacak olan 644 dairelik Sosyal Konut projesinin temel atma töreni Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik´in katılımı ile gerçekleşti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğirlinin, Adanalının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek ?Dar gelirli vatandaşımızın ev hayali gerçek oluyor. Atakent Mahallemizde 644 konutluk projemizin temelini atıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonunda projeyi tamamlayıp noter huzurunda yapılacak kura ile konutlarımızı hak sahiplerine teslim etmek.

Sosyal konut projesinin Yüreğir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten Başkan Çelikcan ´´Uzun uğraşlar sonucunda Yüreğirli vatandaşlarımıza söz verdiğimiz ´´Sosyal Konut Projesini´´ hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Buralardan şartları uygun olan bütün Yüreğirli vatandaşlarımız faydalanacaktır. Bütün amacımız vatandaşlarımızın içerisinde her türlü sosyal donatıları olan sıcak bir yuvaya kavuşmalarıdır.

Yüreğir Belediyesi olarak sosyal konut yapacak arsa olmadığı için parayla arsa aldıklarını belirten Başkan Çelikcan ´´Yüreğir´e yeni ve modern konutlar kazandırmak, vatandaşlara uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamanın yanı sıra ruhsatsız yapılaşmanın da önüne geçmek amacıyla 2+1 644 adet sosyal konut yapıyoruz. Atakent Mahallesi´ne yapılan konutları uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza vereceğiz. Yapacağımız konutların içerisinde kreş, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu da olacak.

VALİ DEMİRTAŞ ?ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN?

Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş ?Adana´da göreve başladığımız günden itibaren ilimizdeki tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle uyumlu bir mesai ortamı oluşturarak, ortaya güzel, kalıcı ve hemşerilerimizi memnun eden yatırımlar çıkarmaktayız. 644 adet sosyal konutun hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyor, sağlık ve huzurla konutlarını teslim almalarını temenni ediyorum.? dedi.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK ?ZEYTİN DALI HAREKATI´NI DEĞERLENDİRDİ

AB Bakanı Ömer Çelik ise konuşmasında Afrin´e yönelik gerçekleştirilen ´Zeytin Dalı Harekâtı´ kapsamında bazı kişilerin kara propaganda yaptığını belirterek, "Bu harekâtı Kürt kardeşlerimize, Suriye´de ki Kürtlere yapılmış bir müdahale gibi sunuyorlar. Bunun yalan olduğu baştan beri ortadadır. Henüz bunların aklında Suriye´de ki Kürtler diye bir mevzu yok iken Cumhurbaşkanımız o zamanlarda masaya Suriye´de ki Kürtlerin haklarını gündeme getirmişti" diye konuştu.

AB Bakanı Ömer Çelik, DEAŞ´ın da PKK´nın da terör örgütü olduğunu ancak Avrupa´daki bazı ülkelerin bunu kabul etmediğini belirterek, "Türkiye´ye bir DEAŞ saldırısı olduğunda Avrupa´da ki bazı kamu binalarına Türk Bayrağı yansıtılır ancak PKK saldırısı olunca Türk bayrakları o binalara yansıtılmaz. Terör örgütleri arasındaki ayrım bu derece barizdir. Bugün bize diyorlar ki DEAŞ´a karşı yoğunlaşın dikkatinizi dağıtmayın. Bize DEAŞ saldırdığı kadar PKK´da saldırıyor. Bu saldırıları nasıl görmezden gelebiliriz. Sadece DEAŞ´la uğraşın, PKK ile uğraşmayın demek geçmişte Afganistan´da yapılan hataların tekrar edilmesi demek değil midir. Bu terör örgütlerinin himaye edildiğinin itirafı demek değil midir" ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından, tamamı Yüreğir Belediyesi öz kaynakları ile projelendirilen 644 konutun temeli AB Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Talip Küçükcan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

BAŞVURU FORMU VE BAŞVURU ŞARTLARI

Atakent Mahallesi ?Dar Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi? kapsamında 644 adet 91,64 m² 2+1 konut Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır. Müracaatlar Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi´nde bulunan Yüreğir Belediye Başkanlığı Sosyal Konut Başvuru Ofisinde 01 Şubat 2018 - 15 Şubat 2018 tarihleri arasında mesai bitimine kadar alınacaktır. Başvuru formu ve başvuru şartları ile ilgili ayrıntılı bilgi http://www.yuregir.bel.tr adresinde bulunmaktadır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu