Yunanistan’da Tren Kazası Protestoları Sürüyor
DÜNYA 4.03.2023 12:51:00 1067 0

Yunanistan’da Tren Kazası Protestoları Sürüyor

Ülkede protestolar Atina’dan diğer şehirlere yayılırken kazada hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespitleri sürüyor. Kazada hayatını kaybedenler için cenaze törenleri de yapılmaya başlandı.

Yunanistan’da en az 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından protestolar büyüyor. Ülkede protestolar Atina’dan diğer şehirlere yayılırken kazada hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespitleri sürüyor. Kazada hayatını kaybedenler için cenaze törenleri de yapılmaya başlandı.
Hayatını kaybedenlerden 34 yaşındaki bir kadına ait cenaze töreni bugün yapıldı. Bu kişi, kazada hayatını kaybedenler arasında cenaze töreni düzenlenen ilk kişi oldu. Diğer yandan kazadayaşamını yitirenlere yönelik olarak kimlik tespiti amaçlı DNA testleri de devam ediyor. Yetkililer, şu ana kadar 52 kişinin kimlik tespitlerinin testler sonucu yapıldığını açıkladı.
Hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin alınmasının ardından enkaz kaldırma çalışmalarının da bugün büyük oranda tamamlanması bekleniyor.
Öte yandan ülkede yayılan protestolarla birlikte demiryolları çalışanlarının bağlı olduğu sendika da çalışma koşullarını protesto etmek ve güvenlik eksikleri nedeniyle ikinci günde de grev çağrısı yaptı.

İstasyonda çalışan bir görevli ihmal suçlamasıyla tutuklandı

Yunanistan hükümet sözcülerinden biri yaptığı açıklamada, kazanın gerçekleştiği noktaya yakın bir istasyonda çalışan bir görevlinin kendisinin ihmali olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Sözkonusu görevlinin kimliği açıklanmadı ancak bu kişinin dün savcılara ifade verdiği belirtiliyor. Görevlinin, ihmal nedeniyle birden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olma suçlamasıyla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

59 yaşındaki çalışanın tutuklandığı açıklandı. Yetkililer, nasıl olup da bir yük treni ve yolcu treninin aynı hat üzerinde aynı yönde seyrettiğini anlamaya çalışıyor.

Kaza alanını Çarşamba günü ziyaret eden Başbakan Kriyakos Miçotakis de kazayla ilgili olarak detaylı bir soruşturma yürütüleceği sözü vermişti. Kazanın ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis de istifasını açıklamıştı.

Kazada 250 kadar kişi hafif yaralanmalarla ya da yara almadan kazadan kurtuldu. Yaralılardan 38 kişinin halen hastanelerde tedavisi devam ederken 7 kişinin durumunun ağır olduğu ve tedavilerine yoğun bakımda devam edildiği açıklandı. Trende bulunan yolcuların büyük bir çoğunluğunun öğrenciler olduğu ifade ediliyor.

Yük treninin Selanik’ten Larissa’ya, yolcu treninin de Atina’dan Selanik’e doğru seyahat ettiği açıklanmıştı.

Protestolar sürüyor

Geride kalan iki gün boyunca süren protestolar Cuma günü de devam etti. Başkent Atina sokaklarında Cuma günü 2 bin civarında öğrenci yürüyüş yaparak hükümeti protesto etti. Kabalık grup parlamento önündeki yolu trafiğe kapatarak burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Benzer şekilde öğrencilerden oluşan bir grup kazanın yaşandığı yerin yakınlarındaki Larissa şehrinde de protesto gösterileri düzenledi.

Gösterilerde öğrencilerin ellerinde “Onların karları, bizim ölümümüz” ve “Bu bir kaza değil cinayet” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Atina’da bir grup üniversitesi öğrencisi de çantalarını yere bırakarak bu eylemlerin sloganı haline gelen ”Ulaşınca beni ara” cümlesini okul bahçesine yazdı.

Muhalefet partileri de kazayla ilgili hükümete eleştirilerini yöneltirken 9 Nisan’da yapılması planlanan genel seçimlerin de kaza nedeniyle ileri bir tarihe ertelenebileceği konuşuluyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı