Yüksek verim narenciye üreticisine bayram ettirdi
EKONOMİ 16.10.2015 09:33:42 512 0

Yüksek verim narenciye üreticisine bayram ettirdi

Bereketli hasat üreticinin yüzünü güldürdü Son 10 yıldır, narenciye üreticilerinin yüzünü güldüren, patentli sıvı gübreler sayesinde bu sene de bahçelerde şenlik yaşandı. Hekagro´nun 12 yıllık çalışmasının ardından ithal etmeye başladığı, toprak dostu pat

Erdemli´nin Tömük Beldesi´nde bu yıl 6´ncısı düzenlenen Okitsu (mandarin) Hasat Şenliği´nde genç ağaçlardan alınan verimin yanı sıra, yaşlı ağaçlardan da sağlanan verim, üreticisinin emeğinin karşılığını verdi. Toprakları yüzyıllarca koruyarak, çiftçilerin kayıplarını azaltmak, verimi ve kaliteyi artırmak amacıyla yola çıkan Hekagro firması düzenlediği Hasat Şenliği, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar´ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

/resimler/2015-10/16/0935256701807.jpg

Türkiye´de bir ilk

Dünya´da ve Türkiye´de gelişen tarım teknolojisini yakından takip eden ve çevre dostu ürünleri piyasaya süren Hekagro firması, yaptığı arazi çalışmalarıyla da Türkiye´de bir ilki gerçekleştiriyor. Her bir üreticiye ayrı ayrı ulaşan ve ağaçların dikiminden itibaren her aşamasını gözlemleyen Hekagro, sektördeki liderliğini koruyor.

Toprak Yılı

Aşırı kentleşme, sanayileşme, nüfus artışı ve bilinçsiz ilaçlarla gübreleme sonucu her geçen verimli toprakların yok olmasına savaş açan Hekagro´nun, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Hekimoğlu, tüm üreticilerin bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılının Birleşmiş Milletler Tarım Teşkilatı tarafından ?´Toprak Yılı´´ ilan edildiğine vurgu yapan Enis Hekimoğlu, toprak kayıplarını önlemek ve verimi artırmak için durmadan çalıştıklarını dile getirdi. Doğru form, doğru miktar, doğru sistem ve doğru zaman felsefesiyle hareket ettiklerine dikkati çeken Hekimoğlu, "Artık Türkiye´nin toprak kaybetmeye tahammülü olmadığına" gönderme yaptı.  

Sağlıklı yaşam sağlıklı topraklardan gelir´´

Hekagro´nun piyasaya en iyi gübreleri kazandırmaya çalıştığını belirten Hekimoğlu şunları kaydetti:

?´Sektörün lider firması olarak, eğitime ve gelişime çok önem veriyoruz. Amerika´dan getirdiğimiz ürünler üzerinde çalışıyor, üniversite ve enstitü çalışmalarıyla da her 3 yılda bir yeni nesil ürün çıkarmaya özen gösteriyoruz. Toprakları kirletmeden, gıda güvenliğini koruyarak, düşük maliyetlerle kaliteli ürünler için ciddi bir uğraş sarf ediyoruz.´´

Üretimde istikrarlı kalite

Son yıllarda değişen mevsim şartlarına da değinen Hekimoğlu, bu tablo çerçevesinde çiftçinin daha iyi ağaçlar ve bitkiler yetiştirmesi için de imkan sağladıklarını belirtti. Hekimoğlu, her sene aynı kaliteyi tutturmaya çalıştıklarını ifade ederek, önümüzdeki dönemlerde de öncü rollerinin devam edeceğini duyurdu.

Çiftçinin en büyük sıkıntısı finans ve pazarlama´´

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Millet Vekili Fikri Sağlar da yaptığı konuşmada, çiftçilerin sorunlarına dikkati çekti. Fikri Sağlar, son yıllarda devletin tarımda geri çekilmiş olmasının, tarıma gönül vermiş insanların, tarım örgütleri tarafından desteklenmesine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Üreticinin en büyük sıkıntısının finans ve pazarlama olduğunu da bildiren Sağlar şöyle devam etti:

?´ Biz devlet olarak insanlarımızdan fazla vergi alıyoruz. Verginin anlamı kazandığınız kadar ödemektir, fakat bunun adaletli bir hale getirilmesi lazımdır. Eğer bu denge kurulmazsa bu çiftçi yok olur.´´ 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı