YORGANCI, “MERKEZ SAĞDAN BU ÜLKEYE YARAR GELMEZ”
SİYASET 10.04.2023 10:44:00 2355 0

YORGANCI, “MERKEZ SAĞDAN BU ÜLKEYE YARAR GELMEZ”

Zafer Partisi Adana 4. Sıra Milletvekili Adayı İnşaat Mühendisi Şeref Yorgancı, “Doğru insanları, donanımlı kadroları işbaşına getirmek gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Zafer Partisi Adana 4. Sıra Milletvekili Adayı İnşaat Mühendisi Şeref Yorgancı, “Ülkeyi yaklaşık 70 yıldır bunlar sağcılar yönetiyor. İktidar olmadıkları zamanlarda da hep kaos, anarşi, sıkıntı yarattılar.  “Merkez sağ” denen ve popülist politikalar izleyen bu siyasal tezgâhtan artık bu ülkeye ve vatandaşa yarar gelmeyeceği çok aşikâr. Halkımız, genellikle sağ görüşlüdür, bunda bir beis yok ancak doğru insanları, donanımlı kadroları işbaşına getirmek gibi bir sorumluluğumuz var “ dedi.

Zafer Partisi Adana İl kurucu üyesi, il başkan yardımcısı  görevlerinde bulunan ve üst kurul delegesi Yorgancı, şimdi de milletvekilliğine aday oldu. Yorancı Cumhuriyeti dört döneme ayırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“1. Gazi Mustafa Kemal Atatürk: 1923 - 1938 (15 yıl),2. Demokrat parti: 1950 - 1960 (10 yıl),3. Adalet Partisi: 1965 - 1971 (6 yıl),4. ANAP: 1984 - 1989 (5 yıl),5. İsmet İnönü (2. Dünya savaşı): 1939 - 1946 (7 yıl), 6. AKP: 2002 - 2023 (21 yıl)

Bu yıllar siyasi partilerin tek başına iktidar oldukları yıllar. Aralardaki koalisyon dönemleri hep itişme ve kakışma ile geçtiği için yukarıdaki listeye dahil değil. Akepe’nin toplam iktidar süresi Demokrat + Adalet + ANAP’ın üçünün toplamına eşit. Ülkeyi yaklaşık 70 yıldır bunlar sağcılar yönetiyor. İktidar olmadıkları zamanlarda da hep kaos, anarşi, sıkıntı yarattılar.  Akepe döneminde iktisadi olarak yani fabrika, üretim olarak ciddi anlamda hiç bir iktisadi kıymet yok. Olmadığı gibi herşeyi satıp cumhuriyet tarihimizdeki en önemli 4 krizi aynı anda yaşamımıza sebep oldular: Devlet krizi (başkanlık sistemi), Milli birlik krizi (akpli olan ve olmayan), Ekonomik kriz (zaten vardı, salgın hastalıkla birlikte daha da ağırlaştı), Suriyeli ve yabancı işgalci krizi (13 milyon yabancı var deniyor).

Bunların özeti şu: “merkez sağ” denen ve popülist politikalar izleyen bu siyasal tezgâhtan artık bu ülkeye ve vatandaşa yarar gelmeyeceği çok aşikâr. Halkımız, genellikle sağ görüşlüdür, bunda bir beis yok ancak doğru insanları, donanımlı kadroları işbaşına getirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bakın, CHP lideri KK, kendi başına iktidar olamayacağına kanaat getirdiği için, gerek yerel seçimlerde gerek şimdi bölücülerle ittifak yapıyor. Bu kabul edilemez hanımlar, beyler. 1994 İstanbul yerel seçimlerini unutmayın. Kendi elimizle, "tıpış tıpış" teslim ettik Türkiye'yi. Ekmeleddin vakasını unutmayın. Bugünkü kâbusun temelleri 1994'te atılan "karambol golüyle" başladı. Artık milletimizin ve özellikle gençlerimizin ülkenin geleceğine sahip çıkması ve zafer partisi ile ata ittifakına destek vermelidir! Gençler, bu ülke, bu güzel ülke size atalarınızdan mirastır! Bu kutsal toprakları, bize yurt yapan şehitlerimiz sizi göreve çağırıyor. “

ŞEREF YORGANCI KİMDİR?

Şeref Yorgancı, 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden inşaat mühendisliği lisans, 1988 yılında Çukurova Üniversitesi’nden inşaat mühendisliği yüksek lisans derecelerini aldı.

Bundan sonra yurt içi ve dışında geçen yaklaşık 40 yıllık mühendislik hayatının tamamına yakını özel sektörde geçti. 1984 yılında saha mühendisi olarak başlayan iş ve meslek hayatı sırasıyla kalite kontrol mühendisliği, şantiye şefliği, proje müdürlüğü, genel müdürlük ve bir anonim şirketin yönetici ortağı olarak halen devam etmektedir. Yurt içinde Ermenek Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Kipaş Holding Türkoğlu Kâğıt Fabrikası gibi özel önem arz eden projelerin yanında toplu konutlar, çok sayıda sanayi tesisi, köprülerin inşaatında görev aldı. Yurt dışında, Lût gölü kıyısında 28 kilometrelik su isale hattı; Türkmenistan’ın Türkmenbaşı şehrinde polipropilen fabrikası ve yardımcı tesisler inşaatı; Suudi Arabistan’nın Rabig, Riyad ve Yanbu şehirlerindeki

Aramco projelerinde petro-kimya tesisleri, boru hatları, soğutma kuleleri, oksijen üniteleri, denizden su alma yapılarının inşaatlarında bizzat rol almış olup özellikle “yüksek dayanımlı beton üretimi”, “prefabrik yapılar” ve “sözleşme yönetimi” gibi mühendislik konularında uzmanlaşmıştır. Eylül 2018 tarihinden beri yenilenebilir enerji ve endüstriyel müteahhitlik alanlarında komple hizmet veren EPC firması Unitech İnşaat San. Tic. A.Ş.’nin yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak mühendislik hayatına devam etmektedir.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı