?YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLMAMAK BENİM TERCİHİM DEĞİL?
SİYASET 5.05.2016 16:08:52 281 0

?YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLMAMAK BENİM TERCİHİM DEĞİL?

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu Olağanüstü Kongre kararının alındığı MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada ?ortaya çıkan bir zaruret´ nedeni aday olmayacapını söylerken, Erdoğan kongre kararının Davutoğlu´nun isteği olduğunu belirtti

Davutoğlu 1 Kasım´da oy verenlerin, seçmenlerin hukukuna sadakat açısından, ?Dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir, ortaya çıkan bir zaruretin gereğidir,? derken Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeErdoğan´ın programında yer almayan bir buluşmanın gerçekleştiği bazı Meclis komisyonu başkanları ile milletvekillerini ile yaptığı görüşmede AKP´nin kongre kararı için Erdoğan´ın ´´Hayırlı olsun. Başbakan´ın kendi kararı´´ dediği öğrenildi.

 Recep Tayyip Erdoğan´la Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde uzun bir görüşme sonrasında AKP´nin olağanüstü kongreye gitme kararına varıldığı ve bunun ardından Başbakan Davutoğlu´nun bir basın toplantısı ile açıklama yapacağı yolunda çıkan haberler bugün yaşanan gelişmelerle doğrulandı ve AKP Merkez Yönetim Kurulu 36 dakika süren bir toplantı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun başkanlığında 12.14´te başlayan MYK toplantısı devam ederken olağanüstü kongre tarihinin 22 Mayıs olarak belirlendiği basına yansıdı.

Başbakan Davutoğlu´nun olağanüstü kongre kararını ve bu arada da aday olmayacağını açıklaması beklenen basın toplantısı 14.15 sıralarında başladı. TRT HABER Kanalından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bugüne kadar tüm icraatlarını  başarılı olarak gördüğünü altını kalın çizgilerle belirterek, ?Son MKYK´daki gelişmeler ve son istişareler çerçevesinde 22 Mayıs günü tüzük gereği partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. Şimdi haklı olarak şöyle bir sual vardır: Bütün bu tabloya rağmen neden siz yüzde 49,5 oy almışken aday olmamayı düşünüyorsunuz?? sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim. Son MKYK´da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde Ak Parti´nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum" dedi.

?Son 25 yıldır en köklü dönüşümlerin geçtiği bir süreçteyiz. Bir akademisyen, danışman ve başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için en büyük gurur vesilesi olmuştur. Bugün  sizlerin huzuruna çıkmış bulunuyorum.  Kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dan kutsal emaneti devraldım. Canla başla çalıştığımı düşünüyorum. Geldiğimiz bu noktada birlikte bir muhasebe ve gelecekle ilgili beklentilerimizi paylaşmak kanaatindeyim.,? diyerek icraatlarının satırbaşlarını anımsatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanının başbakan olarak ?emanetçi istemiyorum´ sözleri üzerine  elinden geldiğince bu ilkeye uygun hareket ettiğini söyledi ve şöyle konuştu:

?Ben emaneti üstlendim. Ama başbakanlık makamının da hakkını verdim. Teşkilat atamalarında hiçbir müdahalem olmamıştır. 12 yıl boyunca nasıl olduysa öyle olmuştur.

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Son MKYK´daki gelişmeler ve son istişareler çerçevesinde 22 Mayıs günü tüzük gereği partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. Şimdi haklı oalrak şöyle bir sual vardır: Bütün bu tabloya rağmen neden siz yüzde 49,5 oy almışken aday olmamayı düşünüyorsunuz?

Bu haklı bir sorudur. Hatta son anketlerde yüzde 54,2´yi aşmış görünüyoruz. Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Bir başarısızlık ya da bir pişmanlık söz konusu değildir.

Neden böyle bir kararı aldım? Hayat insana çok şey öğretiyor. Benim terk etmediğim prensiplerim var. Doktora yaparken profesörlüğü hedefledim ancak zamanı gelmeden istemedim.

Makamların hiçbirisini ben talep etmedim. Hiçbirisi için lobi yapmak ya da talepte bulunmak gibi bir hedefim olmadı. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmak istemedim.

En güçlü insan kendisiyle barışlık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. İnandığım hiçbir yerden de geri adım atmadım.
Pazarlığa dayalı bir mevki makam hesabı içinde olmadım.

Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim.

Son MKYK´da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti´nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm.

Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum. Bütün arkadaşlar birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. AK Parti´nin kaderi sadece AK Parti´nin kaderi değildir, Türkiye´nin kaderidir.

Ben grup konuşmasında kendimi bağladım. Bu bağlılık çerçevesinde de adımlarımı atacağım. Beş temel hukuku gözeteceğimi söylemek isterim.

Birincisi cumhurbaşkanı ile aramızdaki insani kardeşlik hukukudur. Cumhurbaşkanı ile dostluğum her şeyin önünde. Cumhurbaşkanı ile son nefesime kadar kardeşlik ilişkimi sürdüreceğim.

Onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Bundan soran kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin.

Siyasete girme kararını ben AK Partimizin kapatılma davası açıldığı gün verdim. Olağanüstü kongreye aday olmayacağım ancak AK Parti´nin neferi olarak mücadelemi son ana kadar sürdüreceğim.

İkinci koruyacağım hukuk partimin hukukudur. Kim ki partimizde bir gedik açmaya, partimizden yolunu ayırmaya çalışırsa onun karşısında ben olurum.
Bütün teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Onlara diyorum ki bugüne kadar önünüzdeydim bugünden itibaren içinizdeyim.

Üçüncü alanımız 1 Kasım´da bize oy verenlerin, seçmenlerin hukukudur. Dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir, ortaya çıkan bir zaruretin gereğidir. Hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi diliyorum.

Konyalı seçmenlerime özel olarak teşekkür ediyorum. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık hissetmiyorum. Konyalıların kimseye sitem duymamasını diliyorum. Allah´tan üstün olan yoktur.

Dördüncü hukuk alanı ülkemizin hukukudur. Kimsenin ülkemize zarar vermesine izin vermedim. Bize oy vermeyen vatandaşlarımıza da sesleniyorum, ola ki kalbinizi kıracak bir şey yapmışsak haklarınızı helal edin. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ülkemizin geleceği çerçevesinde yüreğimiz aynı şekilde atmalıdır. Bütün vatandaşlarımızın hukukunu gelecekte de koruyacağımı söylemek isterim.

Beşinci olarak gönül coğrafyamızın hukukudur. Bütün bir gönül coğrafyamız Tükiye ile geleceğini bir görmektedir.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı