“YENİ YÖNETMELİK YIKIM MÜTEAHHİTLERİNİ YIKTI “
EKONOMİ 16.08.2022 12:29:00 1232 0

“YENİ YÖNETMELİK YIKIM MÜTEAHHİTLERİNİ YIKTI “

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Hafriyat ve Yıkımcıları yalnız bırakmayarak sorunlarının çözümü için istişarelerde bulundu.

Hafriyat ve Yıkım müteahhitleri, yeni yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte (mecburi kılınan) şartların iş yapılamaz hale getirdiğini dile getirdiler. Bu konuda bağlı oldukları DAİMFED, konuyu gündeme taşıyarak çözüm noktasında açıklamalarda bulundu.Resmi gazetede yayınlanan yıkım işlerine ait yapılan sınıflandırmalardaki uzun bomlu iş makinası ve sınıflara göre istenilen teminat mektuplarına itiraz etme durumunda kalınmıştır.Bu şartlarda devam edilirse Hafriyat ve Yıkımcılar iş yapamaz ve evlerine ekmek götüremez hale gelecektir.Ayrıca Devlet adına tekelleşme söz konusu olacağından, devletmenfaatleri açısından rekabet engellenecektir.

Adana İnşaat Ustaları Odası Başkan Vekili Abdullah Can; “Yeni yönetmeliğe göre üyelerimizin zor durumda kalacağı, var olan iş makinalarının hurdaya çıkacağı, evine ekmek götüremeyeceği bundan dolayı toplumsal infiale sebep olacaktır. Bu yönetmeliğin düzetilmesini yetkililerden talep ediyoruz.” Dedi.

AKAMDER üyelerinden ve Yıkımcılar, hafriyatçılardan Yılmaz Çilenti; “Elimizdeki makinaları borca aldık bu yeni yönetmeliğe göre taksitlerimizi kim ödeyecek yada böyle giderse makinalarımızı ateşe verip yakmak zorunda kalacağız.” Açıklamasında bulundu.

ATO 17. Grup Hafriyatçılar ve YıkımcılarMeclis Üyesi Adnan Kemali Ünal; “Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın sorunları tarafımıza iletilmiştir. Yaptığımız görüşmelerde bu yeni yönetmeliğin Hafriyatçı ve Yıkımcıbirçok şirketin kapanmasına yol açacağı ve hatta bu firmalar arasında çok ciddi huzursuzluklara yol açacağı ve serbest piyasayı bozacağı tarafımızca tespit edilmiştir. Ayrıca istihdam olarak da önemli sıkıntılar olacaktır. ” Dedi.

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Yıkım müteahhitlerimizin sorunları gerçekten çok büyük.  Biz federasyon olarak bize bağlı birliklerin içerisinde 80 ‘e yakın bu işle iştigal eden firmalarımız mevcuttur. Yasayı incelediğimizde bu belgeyi alabilecek Akdeniz Bölgesinde hiçbir firmamız yoktur. Hükümetimizden bu konu ile alakalı isteğimiz, yasanın uygulanabilir hale getirilmesidir. Federasyonumuzca önerilerimiz şunlardır;

  1. İstenilen Banka teminatının referans mektubuna çevrilmesi.
  2. İstenilen uzun bomluiş makinasının şehirlerimizin dar sokaklarına girmesi mümkün gözükmemektedir. Bunun normal iş makinasına çevrilmesi.
  3. Yıkım Müteahhitliğinin, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı yetkililerine veya Federasyonumuz aracılığıyla eğitim vererek yetki belgesinin verilmesi gerekmektedir.

Sektörün Adana ve Ülkemizde daha fazla sıkıntıya uğramadan İktidarın ve yetkili kurumların konuya bir an evvel ele atarak çözüm noktasında kararlar alacağına inanıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu