“YENİ VE DAHA BÜYÜK BİR KALKINMA DEVRİMİNİN EŞİĞİNDEYİZ”
SİYASET 6.02.2022 11:27:00 836 0

“YENİ VE DAHA BÜYÜK BİR KALKINMA DEVRİMİNİN EŞİĞİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak atılımı başlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’ta yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Güvenliğini sağladığımız, her alanda hak ettiği hizmetlere kavuşturduğumuz, temel altyapımızı inşa ettiğimiz Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak atılımı başlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanarak bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, “Sizinle Zonguldak’ta yüz yüze görüşmek, hasbihal etmek, hasret gidermek için iki hafta önce planladığımız ziyareti olumsuz hava şartları sebebiyle bugüne ertelemek mecburiyetinde kalmıştık. Bugün de soğuk algınlığı ve sesimizdeki kısıklık sebebiyle Zonguldak’a yine gelemedik. Nasip değilmiş. Buna rağmen, Prof. Dr. Teoman Duralı Tünelleri başta olmak üzere, şehrimize kazandırdığımız 3 milyar 404 milyon liralık yatırımların resmî açılışını canlı bağlantıyla da olsa gerçekleştirmek istedik” dedi.
Cumhuriyetle birlikte il statüsü kazanan Zonguldak’ın çalışmanın, alın terinin, emeğin sembolü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Madenlerde ve demir-çelik fabrikalarında çalışan işçilerin başlarındaki baret, ellerindeki kara, yüreklerindeki ateş bu şehrin üretim gücünün sembolüdür. Filyos Projesi başta olmak üzere, yeni atılımlarla kabuğunu kırıp tüm Karadeniz’in, tüm bölgenin üretim ve lojistik üssü hâline dönüşen bu şehrin önünde artık yeni bir sayfa açılıyor. Biz de Zonguldak’ı bu aydınlık geleceğine uygun altyapılarla, eser ve hizmetlerle donatarak büyük ve güçlü Türkiye’nin parlayan yıldızı hâline getirmenin gayreti içindeyiz. Resmî açılışını yapacağımız yatırımlar da işte bu amaca yöneliktir” şeklinde konuştu.

“YENİ VE DAHA BÜYÜK BİR KALKINMA DEVRİMİNİN EŞİĞİNDEYİZ”

“Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde bugün geldiği yere baktığımızda, yapılan reformların, katedilen mesafelerin çok büyük bir bölümünün altında bizim imzamızın olduğu görülecektir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, şehircilikten spora, sanayiden tarıma her alanda ülkemizi Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını beşe, ona katlayan eserlerle donattık. Artık yeni ve daha büyük bir kalkınma devriminin eşiğindeyiz. Güvenliğini sağladığımız, her alanda hak ettiği hizmetlere kavuşturduğumuz, temel altyapımızı inşa ettiğimiz Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak atılımı başlattık” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüterek inşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Hiç şüphesiz bu büyük devrim de öyle kolay ilerlemeyecek, öyle kolay gerçekleşmeyecek. Salgın döneminde herkes içine kapanırken bizim üretime ve ihracata yüklenmemizin sebebi, bu fırsatı değerlendirmektir.”

“ÇALIŞANLARIMIZI HAYAT PAHALILIĞI ALTINDA EZDİRMEMEK İÇİN HER KONUDA CİDDİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

“Tabii Türkiye’nin büyümesini ve küresel ekonomiden hak ettiği payı almasını istemeyenler, ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “İşte sizler gördünüz. Döviz kuru üzerinden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla bu sinsi planı sizlerle birlikte etkisiz hâle getirdik. Tabii bu arada, hem salgının küresel enerji ve emtia fiyatlarında yol açtığı fevkalade artışların hem de kur dalgalanmalarının etkisiyle enflasyonda hiç arzu etmediğimiz bir yükseliş yaşandı. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her konuda ciddi iyileştirmeler yaptık” açıklamasında bulundu.

Gelişmelere göre, enflasyon farkı başta olmak üzere çalışanların kazanç seviyelerini korumaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğal gaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışları halkımıza yansıtmamak için 2021 yılında tam 165 milyar liralık, yani neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık. Enerji sektöründe telafisi olmayan çöküşlere yol açmamak için yılbaşından itibaren, mümkün olduğu kadar düşük oranlarda artışlara müsaade etmek mecburiyetinde kaldık. Özellikle elektrik faturalarıyla ilgili şikâyetlerin artması üzerine, en düşük kademe tarifenin miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı bir parça rahatlatacaktır” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı