YAŞAM 18.05.2023 12:02:00 697 0

"YAZA FİT GİRMEK İÇİN BOL SU TÜKETİN"

QNET Beslenme ve Diyet Uzmanı Orçun Kürüm; ‘Uygun miktarda su tüketerek yağ yakımı ile ayda 2–4 kilo vermeyi hedefleyebilirsiniz. Bunun için metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayan su tüketimine önem verin’ dedi.

Yaz dönemi yaklaşmaya başladıkça, ince ve fit bir görünüme sahip olmak herkes için daha önemli hale geliyor. Kış mevsiminde iş yoğunluğu ve hareket azaldığından dolayı kalori alımı artabiliyor. Havaların ısınması beslenme ve fiziksel aktiviteyi düzene koymak için doğru zaman oluyor.  

“Her çayın ya da kahvenin yanında daha fazla su tüketin”

Kalıcı kilo kaybı için Orçun Kürüm, “Kas kütlesini arttırıp, yağ yüzdesini düşürmeyi hedeflemenin önemine değiniyor. Kürüm, “Önümüzdeki birkaç ay için kendinize makul bir hedef koyup sağlıklı beslenme düzeni ile bir ayda yaklaşık 2 – 4 kilo vermek mümkün. Vücutta yağ yakımının hızlanması için sıvı tüketiminin yeterli olması çok önemli. Tüketeceğiniz suyun pH dengesinin yüksek (bazik) olması ve içeriğinde elektrolit dağılımının zengin olması metabolizmanın hızlı çalışması için önem arz ediyor. Su filtreleme cihazı, mineral açısından zengin su tüketmenizi sağlayarak metabolizmanın çalışmasını destekliyor. Sabah kalktığınızda ve gece yatmadan önce 1-2 bardak su içmek, gün içinde tükettiğiniz her bardak çay veya kahvenin yanına bir bardak su eklemek, egzersiz öncesinde ve sonrasında tartılarak aradaki kilo farkı kadar su içmeye özen göstermek vücudunuzun sıvı kaybı yaşamaması için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar olarak sıralanabilir” dedi. 

“Tok tutan gıdaları daha sık tüketin”

Su tüketiminin önemini vurgulayan Orçun Kürüm; “Kefir, süzme yoğurt, yulaf, yumurta, somon ve yer fıstığı gibi gıdalar sizi uzun süre tok tutmaya yardımcı olacaktır. Bunlara ek olarak sebze ve salata her öğünde mutlaka olması gereken besinler arasında yer almalı. Açlık krizlerini engellediğimizde beslenme rutinine daha kolay adapte olacak ve diyetin sürdürülebilirliğini de sağlayabileceksiniz” dedi. 

“Kuru baklagiller tercih edilerek yağ miktarınızı kontrol altında tutabilirsiniz”

Kürüm karbonhidrat tüketimine de dikkat çekerek şunları söylüyor: “Karbonhidrattan kaçmak yerine doğru olanı seçmek önemli hususlardan birisi olabiliyor. Miktar çok önemli fakat basit karbonhidrat dediğimiz bisküvi, gofret, şeker, şekerli gıdalar, unlu mamullerden uzak durmak ilk adım sayılır. Bu tarz gıdalar kan şekeri dengenizi bozarak hızlı bir şekilde yağlanmanıza sebep olabiliyor. Amaç yağ kaybını sağlamak ise, kan şekerini çok yükseltmeyen yulaf, esmer ekmek, bulgur ve kuru baklagiller gibi kompleks karbonhidrat kaynaklarından faydalanılabiliyor”

 (vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı