YARDIM MALZEMELERİ ADANA
YEREL 27.08.2021 10:23:00 432 0

YARDIM MALZEMELERİ ADANA'DAN KASTAMONU’YA GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinden doğan mağduriyetleri en aza indirebilmek için düzenlenen “Ben de Varım” yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar tırlarla Batı Karadeniz’e uğurlandı.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Süleyman Elban, Vali Yardımcıları Huriye Küpeli Kan ve Zafer Öz, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yapılan yardımlara ilişkin basın mensuplarına konuşan Vali Elban, Batı Karadeniz sel bölgesine gönderilmek üzere Adana Valiliği, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve hemşehrilerimizin katkılarıyla 3 Milyon TL nakdi yardım ve 10 tır yardım malzemesi toplandığı bilgisini verdi.

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi sonucunda hepimizin üzüntüsü ve acısının hala taze olduğunu belirten Vali Elban, “Yaşanan felaketin ardından sel bölgesinde ‘bizler ne yapabiliriz’ diye bütün Adana halkı Valiliğimize müracaat ettiler. Kendilerine hem ayni hem de nakdi yardım yapabileceklerini iletmiştik. Bunun üzerine Adana’daki iş adamlarımız, ticaret erbabımız, çifçilerimiz, STK’larımız, odalarımız hepsi bir araya geldi ve 10 tırdan oluşan yaklaşık 6 buçuk Milyon TL değerinde ayni yardımı topladılar. Bunların bir kısmı yola çıktı, bir kısmını da şimdi yollayacağız. Onun dışında da şu an itibariyle 3 Milyon TL’yi aşan bir nakit toplandı. O da ilgili hesaplara aktarılacak.” dedi.

Yardım malzemelerinin temizlik, kıyafet, gıda vb. alanları içerdiğini ifade eden Vali Elban, “Afet bölgesindeki koordinasyon merkeziyle irtibat halindeyiz. Koordinasyon merkezi tüm valiliklere ne tür malzemelere ihtiyaç duyduklarını bildirdiler. Onların belirlediği listeler var. Bizler de o ihtiyaç duyulan malzemelerimizi hayırseverlerimize bildirdik. Hayırseverlerimiz de koordine olarak bu malzemeleri temin ettiler.” dedi.

Yardımlar için kadirşinas Adana halkına, iş adamlarına, STK’larımıza, odalara ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getiren Vali Elban, “Üstelik biz de kısa süre bir önce yangın afeti geçirmiştik. Devletimizin imkanlarıyla, yerel imkanlarla bu yaraları hızlıca sarmıştık. Adana insanı bu yaşadığımız afete rağmen Batı Karadeniz’de meydana gelen afete kayıtsız kalmayarak bu hayırseverliliği gösterdi. Katkıları olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Elban’ın açıklamalarının ardından yardım tırları, İstasyon Meydanı’ndan uğurlandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı