Vatan Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı´ndan eğitim açıklaması
SİYASET 11.11.2017 12:08:45 624 0

Vatan Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı´ndan eğitim açıklaması

Vatan Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı, Gençlik Meydanı´nda (Duygu Kafe) "Atatürk Devrimi için Vatan Bütünlüğü için, Türkiyenin geleceği için, Milli ve Bilimsel Eğitim" "Atatürk´süz Müfredata Hayır, Milli, Bilimsel, Parasız Eğitim " başlıklı bildiriyi yur

Açıklamasında Beke, ?AKP iktidarı Türkiye´de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk Devriminin altı oyuluyor, milli eğitim sistemimiz milli, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor? dedi.

Vatan Partisi Çukurova İlçe Başkanı Rıza Beke, Devletin temel görevi olan eğitimin adım adım özelleştirilerek ve devlet okullarının imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarıın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmelerinin engellenmekte olduğunu söyledi.

Beke, şu görüşleri savundu:

?Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez. Cumhuriyet Devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar, başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşmacı insan yetiştiremez, çıkarcılığı aşılar, toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez.Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar, mesciti de yönetemez, abdesthaneyi de yönetemez, bu ülkeyi hiç yönetemez.AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye´nin ihtiyacı Milli, Bilimsel ve Parasız eğitimdir.Türkiye bugün Vatan Savaşı veriyor. Milli Eğitimin güncel görevi, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle Milli Devlet, Milli Egemenlik, Milli Güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı milli birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir. Vatan Partisi´nin kuracağı Milli Hükümet, Bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, "Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür " kuşaklar yetiştirecektir.? 

Vatan Partisi Çukurova İlçe Başkanı Rıza Beke, son olarak Vatan Partisi´nin Milli Eğitim Esasları konusunda ise şunları söyledi:

?Eğitimin Birliği Yasası temel rehber olacaktır.Laiklik milli egemenliğin şartıdır. Eğitim, bilime dayalı planlanacaktır.Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır.Eğitim anaokulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu 12 yıl olacaktır.Eğitim, anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.Ortaöğretim, çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir.Öğrenciler istedikleri ve başarılı olabilecekleri alanlara ait lise türevine yönlendirilecektir.Bütün eğitim- öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile spor faaliyetlerine özel önem verilecektir.Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılacaktır.Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır.Üniversite dâhil bütün öğretim kademelerinde Türkçe öğretim yapılacaktır.Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli ve istekli gençlerimize açık tutulacak, öğretmen yetiştirmede  planlama esas alınacaktır.? (VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı